Medeni Hukukun Güncel Sorunlarını Anlattı

Medeni Hukukun Güncel Sorunlarını Anlattı
Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünal, ERÜ Hukuk Fakültesi’nde Açılış Dersi Verdi

Başkent Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet ÜnalErciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde açılış dersi verdi.  Prof. Dr. Ünal, ‘Medeni Hukukun Güncel Sorunları’ konulu dersinde medeni hukukta kavramın önemli araç olduğunu, fakat medeni hukukta en çok yapılan hataların başında kavram hastasının geldiğini kaydetti.

ERÜ İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış dersine; Hukuk Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünal, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Şahan, Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Akın Ünal’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Konferans’ın açılış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, önceki gün, Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde yaşanan menfur terör saldırısında şehit düşen askerlere ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Prof. Dr. Doğan, “Hukuk Fakültesi olarak yaklaşık 5 yıldır geleneksel olarak açılış dersi yapıyoruz. Bu bağlamda bize önderlik yapacak emsal şahsiyetleri öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Bugün burada şeref konuğumuz Prof. Dr. Mehmet Ünal’ı ağırlamaktan Erciyes Üniversitesi olarak onur duyuyoruz. Başta hocam Prof. Dr. Mehmet Ünal olmak üzere hepinize saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünal da açılış dersine davetlerinden dolayı Prof. Dr. Murat Doğan’a teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Medeni hukuku anlatan ve medeni hukuktaki güncel sorunlara değinen Prof. Dr. Ünal, “Hukukçunun kullandığı en önemli araç kavramdır. Medeni hukukta en çok yapılan hatalardan biri ise kavram hatasıdır. Hukukçular olarak kavramlara hâkim olup, kavramları yerinde kullanmalıyız. Yabancı olan kavramları da dilimizden atmamalıyız” şeklinde konuştu.

Video için tıklayınız.

10 Ekim 2016 Pazartesi