Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik, Biyomedikal, Bilgisayar ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Mezuniyet Töreni

ERÜ Mühendislik Fakültesi Mezuniyet Töreni Bir İlke Sahne Oldu
Mezuniyet Töreninde Sözlendiler
Mezuniyet Töreninde Sözlenen İki Öğrenciye, Söz Yüzüklerini Bölüm Hocası Taktı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi mezuniyet töreni benzerine az rastlanır bir olaya sahne oldu. Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan öğrencilerden Ceylan Bozoğullarından ile Elif Yüksel, hep diploma, hem de sözlenmenin sevincini birlikte yaşadı. Mezun öğrencilere söz yüzüklerini Bölüm Başkanı Prof. Dr. Derviş Karaboğa taktı.

ERÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik, Biyomedikal, Bilgisayar ve Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümlerinden mezun olan 370 öğrenci için Süleyman Demirel Spor Salonu’nda mezuniyet töreni düzenlendi.

Mezuniyet programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Aslantaş, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğrenci ve aileler katıldı.

Dekan Prof. Dr. Fatih Altun, törenin açılış konuşmasında, mezun öğrencileri tebrik ederek yeni hayatlarında başarılar diledi.

Prof. Dr. Altun, “Değerli öğrencilerimiz bugün diplomalarınızı alıyorsunuz. Ama şunu unutmayın ki, öğrenme hayat boyu devam ediyor. Öğrenmenin devam etmesi, sizin, başarılı bir mühendis olmanıza büyük katkı sağlayacaktır. Göreviniz ağır olmasına rağmen, siz, bizleri kurum ve kuruluşlarda başarılı bir şekilde temsil edeceksiniz. Şimdiden diplomalarınız hayırlı olsun” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan ise, okulda kazandığı bilgi ve birikimleri en iyi şekilde kullanmalarını ve ileri teknoloji üretiminde aktif rol almalarını istedi.

Rektör Yardımcısı Doğan, “Sevgili mezunlarımız sizlerden beklentilerimiz şu ki, biz Türkiye olarak büyük hedefleri olan bir milletiz. İnşallah sizin hedeflerimiz olacak ve bu hedefleri başarmak için daha çok çalışacaksınız. Ülkemizde ileri teknoloji üretilmesinde devletin yanında olacaksınız. Mezuniyetten sonraki hayatınızda hepinize başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından mezun öğrenciler hep bir ağızdan “Mühendislik Yemini” yaptı.

Daha sonra diploma törenine geçildi. Dereceye giren öğrencilere törene katılan protokol tarafından ödül ve diplomaları takdim edildi.

Çifte mutluluk yaşadılar

Bu sırada mezuniyet törenlerinde pek rastlanmayan bir olay gerçekleşti. Bilgisayar mühendisliği bölümünde birlikte eğitim görerek birlikte mezun olan Ceylan Bozoğullarından  ve Elif Yüksel, diplomalarını alırken sahnede sözlendi.

Mezun öğrencilere söz yüzüklerini salondakilerin büyük alkışı altında Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Derviş Karaboğa taktı. Öğrencilerin aileleri bu mutlu olaya şahit olurken, çifte mutluluk yaşayan iki öğrenci duygularını şöyle dile getirdi.

Ceylan Bozoğullarından, “Bir anlık düşünceyle böyle bir olayı daha önce planladık ve hocalarımıza ilettik. Hocalarımız da sağ olsun bizi kırmayıp kabul ettiler. Bizde arkadaşlarımızla bu güzel günü hep birlikte yaşamış olduk. Bu durum arkadaşlarımız içinde sürpriz oldu, şaşırdılar. İnşallah Allah tamamına erdirir. Darısı arkadaşlarımızın başına” dedi.

Elif Yüksel de, “Biz sözlenmenin farklı olmasını ve hatıra kalmasını istedik. Bundan daha güzel bir hatıra olamazdı. O yüzde böyle olmasını istedik. Ben çok duygulandım. Çok güzel ve çok farklı oldu” diye konuştu.

Mezuniyet törenine renk katan söz yüzüğü merasiminin ardından, mezun öğrencilerin tamamına diplomalarının verilmesiyle tören son buldu.

23 Haziran 2016 Perşembe