Mühendislik Fakültesi Endüstri, Çevre, Gıda, İnşaat ve Harita Mühendisliği Bölümleri Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet töreni programı kapsamında Endüstri, Çevre, Gıda, İnşaat ve Harita Mühendisliği bölümlerinden 380 öğrenci mezun oldu.

Süleyman Demirel Spor Salonu’nda düzenlenen mezuniyet programına, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun’un yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Törenin açılış konuşmasında mezun öğrencileri tebrik ederek yeni hayatlarında başarılar dileyen Dekan Prof. Dr. Altun, “Mühendislik bilim ve teknoloji alanında değerlendirme ve çalışmalara bakıldığında her zaman en önemli görevleri üstlenen bir meslek dalıdır. Yaptığımız çalışmalarla fakültemiz olarak gerek bilimsel araştırmalar, gerekse TÜBİTAK projelerinde her zaman ilk 10’un içerisinde yer almaktayız. Bunu da gururla daha yukarı çekerek devam ettirmek istiyoruz. Sevgili öğrenciler, size gerekli temel mühendislik eğitimini verdik, ancak meslek hayatınızdaki başarınız sizi hayat boyu öğrenmenizle bir üst seviyeye yükseltecektir. Sizlerin bizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyor, diplomalarınızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ise, bilim ve teknolojinin her ülke için önemli olduğunu söyledi.

Rektör Yardımcısı Yıldız, “19. yüzyıl ortalarından itibaren bilim ve teknoloji her ülke için önem arz etmektedir. İçinde bulunduğumuz yüzyılda ise bu çok daha önemlidir. İşte bunun temelleri ancak iyi bir mühendislik eğitimi ile mümkündür. Sevgili öğrencilerimiz, Erciyes Üniversitesi’nin evladı olduğunuzu unutmayın. Mezuniyetten sonraki hayatınızda hepinize başarılar dilerim” diye konuştu.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da, “Sevgili öğrenciler, mezuniyetinizden sonra alacağınız iki önemli karar var. İlki iş seçimi, ikincisi ise eş seçimidir. İlkini seçmiş bulunmaktasınız, sonrada eşlerinizi seçeceksiniz. Doğru tercihler yapmanızı temenni ederim. Tabi bir diğeri de tecrübe. Öncelikle uygulama yaparak tecrübe kazanmanızı, sonrasında akademik hayata girmenizi tavsiye ederim. Bundan sonraki hayatınızda hepinize başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Mehmet Özer mezuniyet kütüğüne plaket çaktı. Mühendislik yemininin yapılması ve öğrencilere diplomalarının verilmesini ardından mezuniyet töreni sona erdi.

24 Haziran 2016 Cuma