Okulda Travmatik Olaylarla Çalışmak ve Kolaylaştırıcı Uygulama Örnekleri Konulu Konferans Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kurumu tarafından  “Okulda Travmatik Olaylarla Çalışmak ve Kolaylaştırıcı Uygulama Örnekleri” konulu konferans düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda tertiplenen konferansa; Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Karaırmak Tekdurmaz, konuşmacı olarak katıldı.

Travmanın genel hatlarıyla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Tekdurmaz, “Travma, yaşamın kontrolden çıkması demektir. Travma içinde tehdit, tehlike ve korku barındırır ve hiç beklemediğimiz anda ortaya çıkmaktadır” dedi.

Travmatik olaylarla baş etmede en etkin yolun hareket olduğunu kaydeden Doç. Dr. Tekdurmaz, “Stres anlarında hareket edin, temiz havada yürüyün ve bedeninizi rahatlatın. Hiçbir şey yapamıyorsanız havaya, gökyüzüne bakın, çünkü gökyüzüne bakmak bile sizi rahatlatabilir” diye konuştu.

24 Şubat 2017 Cuma