Prof. Dr. Mehmet Şahin, “Tarih Masalları ve Amerikalı Misyonerler” Konulu Konferans Verdi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eski Rektörlerinden Prof. Dr. Mehmet Şahin, “Tarih Masalları Amerikalı Misyonerler” konulu konferans verdi.

Erciyes Üniversitesi Stratejik Araştırma Merkezi (ERÜSAM) tarafından ERÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın moderatörlüğünü yapan ERÜSAM Müdürü Doç. Dr. Cevdet Kırpık, “ERÜSAM olarak sürekli konferans düzenlemekteyiz. Bu konferanslarda genellikle Türkiye’nin doğusundaki gelişmeleri konu alıyoruz. Zaman zaman Türkiye’yi de konu alıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz konferanslarımıza bütün Ortadoğu coğrafyasına dair çalışma yapan arkadaşlarımızı davet ediyoruz. Bugün burada Eski Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Şahin aramızda bulunmaktadır. Etkinliğe geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Amerikalı misyonerlerin özelliklerini, faaliyetlerini ve hedeflerini dile getiren Eski Rektör Prof. Dr. Mehmet Şahin, “Bilinenin aslına misyonerlerin hedefi Müslümanlar değil, gayrimüslimlerdir” dedi.1810 yılından itibaren Amerika tarafından kurulan American Board denen ABC FM isimli teşkilat tarafından dünyanın birkaç bölgeye ayrıldığını belirten Prof. Dr. Şahin, “Amerikalılar bu teşkilatı kurup yavaş yavaş genişletmeye başladıktan sonra dünyanın dört bir tarafına misyonerler göndermişlerdir. Burada amaç bu misyonerler vasıtasıyla dünyanın geri kalan kısmını Hristiyanlığın ve Protestanlığın ışığıyla aydınlatmaktı. Dolayısıyla birçok gayrimüslimi bünyesinde barındıran Osmanlı Devleti de hedefleri arasına girmiştir” diye konuştu.

Konuşmanın ardından soru-cevap kısmında Prof. Dr. Şahin, kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

14 Ekim 2016 Cuma