Prof. Dr. Yılmaz, Organ Bağışının Önemini Anlattı

Prof. Dr. Yılmaz, Organ Bağışının Önemini Anlattı
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi AD. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Yılmaz, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta organ bağışının önemini anlattı.

3-9 Kasım Organ Bağış Haftası nedeniyle Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde “Organ Nakli ve Bağışı” konulu konferans düzenlendi.

Konferansta konuşan ERÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi AD. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Yılmaz, Türkiye’de organ bağışı oranının yetersiz olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Yılmaz, “Organ bağışı oranımız çok düşük. Her türlü nakilde organ bağışına ihtiyaç var. Organ bağışının artması için insanlarımızdaki organ bağışı duyarlılığının artması gerekiyor. Organ nakli bekleyen kişilerin yerine kendimizi koyarak empati yapmalıyız. Ülke olarak organ nakli konusunda her türlü olanağımız var” dedi.

Organ bağışının dini açıdan bir sakıncasının da bulunmadığı belirten Prof. Dr. Yılmaz, “Vatandaşlarımızla görüştüğümüzde herkes organ naklinin iyi uygulama olduğunu söylüyor. Organlarını bağışlamasını istediğimiz zaman çoğu kişi bundan kaçınıyor, dini sakıncası olduğunu düşündüğü için organ bağışında bulunmuyor. Oysaki biz din adamlarımızla görüşüyoruz. Onlar organ bağışının dini yönden bir sakıncasının bulunmadığını söylüyorlar” diye konuştu.

09 Kasım 2016 Çarşamba