Sağlık Bilimleri'nde Başarı Teşvik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sağlık Bilimleri'nde Başarı Teşvik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Bilimsel Başarı ve Bildiri Teşvik Ödülleri” sahiplerini buldu.

Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen ödül törenine Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Taşcı, fakülte yönetimi ve akademisyenler katıldı.

Bilimsel Yayın Teşvik Ödülleri’nde 2014-2015 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ve elemanlarının uluslararası hakemli dergilerde (SCI, SSCI ve SCI-Expanded kapsamında olan)  yayımlanan makalelerinin sayısı ile 2014-2015 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ve elemanlarının Ulusal/Uluslararası kongrelerde ödül alan bildiri sayıları göz önünde bulundurularak ödül alacak akademisyenler belirlendi.

Ödül töreni öncesi Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır’a fakültenin akademik çalışmaları ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sunumda fakültenin akademik çalışmaları hakkında istatiski bilgilere yer verildi. Buna göre Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin, SCI, SSCI ve SCI-Expanded kapsamındaki dergilerde yayınlanan makale sayısının 25, uluslararası yurtdışı hakemli dergilerde yayınlanan makale sayısnın 11, ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makale sayısının 54, uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan bildiri sayısının 51, kitap bölüm yazarlığı sayısının 32, yönetilen yüksek lisans tezi sayısının 13 ve yönetilen doktora  tezi sayısının ise 7 olduğu belirtildi.

Sunumun ardından törenin açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Taşçı; “Geçen sene başlattığımız “Bilimsel Başarı ve Bildiri Teşvik Ödülleri”nin bu yıl ikincisini gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu fakülte mezuniyet sonrası çalışmaları çok ciddi yapan ve bu çalışmalara önem veren bir fakülte” diyerek ödül alan akademisyenleri tebrik etti.

Vekil Rektör Prof. Dr. Hamza Çakır ise konuşmasında Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde bir aile ortamının olduğunu ve bunun sürekliliğinin olması gerektiğine vurgu yaparak, bu ortamın akademisyen ve öğrenciler için bir motivasyon kaynağı olduğunu dile getirdi. Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Sultan Taşcı’yı da kutladığını dile getiren Çakır; “Akademisyenler tabiki bilimsel yayın yapması gerekiyor ancak bunları yaparken de yönetimden bir teşvik, bir motivasyon kaynağı bekler. Bunu başardığınız için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından ödül alan akademisyenlere Vekil Rektör Prof. Dr. Hamza Çakır tarafından ödülleri takdim edildi.

Ödül alan akademisyenler şu şekilde oldu:

2014-2015 Yılları Arasında ERÜ SBF Öğretim Üyeleri ve Elemanlarının Uluslararası Hakemli Dergilerde (SCI, SSCI ve SCI-Expanded Kapsamında Olan) Yayımlanan Makalelerinin Sayısı ile birincilik ödülüne Doç. Dr. Salime MUCUK  (SCI, SSCI ve SCI-Expanded Kapsamında Yayımlanan  5 Makalesi ile), ikincilik ödülüne Prof. Dr. Sultan TAŞCI ve Prof. Dr. Mürüvvet BAŞER  (SCI, SSCI ve SCI-Expanded Kapsamında Yayımlanan  3’er makaleleriyle ile), üçüncülük ödülüne ise Doç. Dr. Meral BAYAT, Doç. Dr. Betül ÇİÇEK ve Yrd. Doç. Dr. Songül GÖRİŞ  (SCI, SSCI ve SCI-Expanded Kapsamında Yayımlanan  2’şer makaleleriyle) layık görüldü.

2014-2015 Yılları Arasında ERÜ SBF Öğretim Üyeleri ve Elemanlarının
Ulusal/Uluslarası Kongrelerde Ödül Aldıkları Bildirilerde yer alan ve “Bildiri Teşvik Ödülü’ne layık görülen akademisyenler ise şu şekilde:

Prof. Dr. Sultan TAŞCI

Doç. Dr. Habibe ŞAHİN