Şair ve Yazar Haki Demir, ERÜ’de “Darbe” Konulu Konferans Verdi

Şair ve Yazar Haki Demir, ERÜ’de “Darbe” Konulu Konferans Verdi
Şair ve Yazar Haki Demir, Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) “İşgalin Diğer Adı: Darbe” konulu konferans verdi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda Türk İslam Medeniyeti Kulübü ile Necip Fazıl Fikir ve Sanat Kulübü tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Şair ve Yazar Haki Demir, Türkiye’de askeri darbe fazla olduğu için, her darbenin askeri darbe gibi anlaşıldığını söyledi.

Haki Demir, “Darbeyi bir çeşit olarak ifade etmek mümkün değildir. Darbe zihni bir işgaldir, batının dünyada tesir ve güç sahibi olmasından başlayarak geliştirilmiş bir metottur. Darbe batının kültürel sahada ürettiği veriler ile dünyaya sirayet etme yollarından biridir. Darbe bir halkın bambaşka bir kültürel organizasyonla ülkenin tepesine binip ona hâkim olma manevrasıdır. Darbe Müslüman ülkede İslam’ı, dilini ve kendi tedrisat müesseselerini yasaklamaktır. Askeri darbeler bu darbelere göre çok masum kalır. İnsanın yakalandığı en büyük tuzaklardan birisi zihni ihtiyatlarıdır. Darbeyi askeri darbe olarak anlamaya başladığımız için o çerçeveye ve o hacme mahkûm ettiğimiz için, bizim nesilden öncekilerin maruz kaldığı darbeleri unuttuk” diye konuştu.

Video için tıklayınız.

14 Ekim 2016 Cuma