Slovenya Büyükelçisi Erciyes Üniversitesi’nde

Slovenya Büyükelçisi Erciyes Üniversitesi’nde
Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi Igor Jukic, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven’e iyi niyet ziyaretinde bulundu. Büyükelçi Igor’a ziyaretinde Slovenya Ankara Büyükelçiliği Ticari Konsolosu Andrej Fercej, Slovenya Kayseri Fahri Konsolosu Harun Hasyüncü de eşlik etti.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven tarafından Rektörlük binası girişinde karşılanan Büyükelçi Igor Jukic ve beraberindekiler, önce makama ardından ise senato salonuna geçti.

Burada senato üyelerine hitap eden Büyükelçi Jukic, iyi niyet ziyareti çerçevesinde Erciyes Üniversitesi’ne geldiklerini belirterek, Erciyes Üniversitesi ile Ljubljana Üniversitesi arasında gerçekleştirilmesi muhtemel işbirliklerini konuşacaklarını söyledi.

Kayseri ve Erciyes Üniversitesi’nin çok beğendiklerini ifade eden Büyükelçi Jukic, ülkelerindeki yatırım olanaklarından bahsetti.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven ise, Büyükelçi Jukic’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Güven, “Slovenya’nın en büyük üniversitesi olan Ljubljana Üniversitesi ile Erasmus bağlamında bir anlaşmamız bulunmaktadır. Bu nedenle biri güz, biri bahar olmak üzere iki öğrencimiz orada eğitim görmektedir. Ljubljana Üniversitesi ile gerek eğitim alanında gerekse sağlık alanında farklı anlaşmalarımız gerçekleşebilir. Fakat önceliğimiz sağlık alanında işbirliği anlaşmaları imzalamak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Slovenya Ankara Büyükelçiliği Ticari Konsolosu Andrej Fercej, ülkesini tanıtan sunum yaptı.
Rektör Güven, ziyaretin anısına Büyükelçi Igor Jukic’e gümüş tabak, Büyükelçi Jukic ise Rektör Güven’e ülkesinden getirdiği özel kapta Adriyatik tuzu hediye etti.

Daha sonra Rektör Güven, Büyükelçi Jukic ve beraberindekilere Rektörlük binasının teras katından kampüsü seyrettirdi.

Video için tıklayınız

20 Ekim 2016 Perşembe