Türk Toraks Derneği Orta Anadolu Şubesi Güz Sempozyumu ERÜ’de Yapıldı

Türk Toraks Derneği Orta Anadolu Şubesi Güz Sempozyumu ERÜ’de Yapıldı

Erciyes Üniversitesi’nde Türk Toraks Derneği Orta Anadolu Şubesi ile Kayseri Aile Hekimleri Derneği tarafından gerçekleştirilen Güz Sempozyumda, Kayseri’de faaliyet gösteren aile hekimleri ile hastanelerdeki göğüs hastalıkları asistan hekimlerine solunum yolları hastalıkları ve korunma yolları konusunda eğitim verildi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen sempozyuma; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, Kayseri Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Ümit Işıldak ile çok sayıda öğretim üyesi, asistan ve aile hekimi katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmalarında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı ve Türk Toraks Derneği Orta Anadolu Şubesi Başkanı Prof. Dr. İnci Gülmez, tüm dünyada solunum sistemin hastalıklarının hastanelere en sık başvurma sebeplerinden biri olduğu belirtti.

KIŞ MEVSİMİNDE SOLUNUM SİSTEMİ HASTALIKLARININ GÖRÜLME SIKLIĞI ARTIYOR

Prof. Dr. Gülmez, “Kış mevsiminde solunum sistemi hastalıklarına bağlı morbidite ve  mortalite önemli oranda artmaktadır. Biz hekimlerin sorumluluğu istenmeyen sonuçların azaltılması için gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak ve sağlamaktır. Bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasının bu sorumluluğun yerine getirilmesi için en önemli araçlardan biri olduğu düşüncesindeyiz. Bu amaçla Türk Toraks Derneği Orta Anadolu Şubesi ile Kayseri Aile Hekimleri Derneği olarak düzenlediğimiz bu güz toplantıda astım, KOAH, pnömoni, çocuklarda ve erişkinlerde bağışıklık ve tütün konularını ele alacağız. Sempozyumun bilimsel açıdan yararlı olacağını umuyoruz” dedi.

Kayseri Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Ümit Işıldak ise, konuşmasında dernek olarak üyelerinin bilimsel konularda eğitimlerine büyük önem verdiklerini söyledi. Bu tür eğitim toplantılarına katılım yönünde sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Dr. Işıldak, oldukça yararlı olan bu tür eğitim toplantılarına daha çok aile hekiminin katılmasının faydalı olacağını söyledi.

Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per de, Kayseri Tabip Odası olarak bu tür eğitim toplantılarını sürekli desteklediklerini ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, “Aile Hekimlerinin bilgilenmesine ve eğitimlerine yönelik bu tür toplantılar konusunda üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız” dedi.

Akciğer enfeksiyonlarının toplumda en sık karşılaşılan hastalıklarını olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç ise, aile hekimlerinin oldukça yaygın görülen bir hastalık konusunda bilgilendirilmesinin çok faydalı olduğunu kaydetti.

Açılış programının son konuşmacısı Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, kendisinin de 10 yılı aşkın Türk Torak Derneği üyesi olduğunu belirtti ve Türk Toraks Derneğinin Türkiye’nin en büyük ve en köklü derneklerinden biri olduğunu söyledi.

Rektör Güven, “Biz üniversite olarak eğitim ve bilimsel faaliyet konusunda gerçekleştirilen etkinliklere çok önem veriyoruz, bu konuda derneklerle işbirliği de yapıyoruz. Konferanslar ve sempozyumlar birbirlerine karıştırılıyor. Kongre bilimsel faaliyet, sempozyum ise ağırlıklı olarak eğitim faaliyetlerinden oluşmaktadır. Ben bugünkü sempozyumun aile hekimlerinin eğitim faaliyeti açısından çok faydalı olacağı düşüncesindeyim” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyum, “Solunum Sistemi Semptomları, Enfeksiyonları ve Bağışıklama”, “Astım”, “KOAH”, Tolum Kökenli Pnömoni” ve “Tütün Kontrolü” konularında gerekçeleştirilen oturum ve konuşmalarla devam etti.

26 Eylül 2016 Pazartesi