REKTÖRLÜK HABERLERİ
Türkçe Öğrenimi Gören Yabancı Uyruklu Öğrencilerden Rektör Güven’e Ziyaret

Türkçe Öğrenimi Gören Yabancı Uyruklu Öğrencilerden Rektör Güven’e Ziyaret
Yabancı Uyruklu Öğrenciler Erciyes Üniversitesi’nde Bulunmaktan Memnun

Erciyes Üniversitesi ERSEM Yabancılara Türkçe Öğretim Programı kapsamında dil eğitimi alan yabancı uyruklu öğrenciler, ERSEM Türkçe Öğretim Proje Koordinatörü Emre Gökduman ile birlikte, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven’i ziyaret etti.

Ziyarette Türkçe Öğretim Proje Koordinatörü Gökduman, ERSEM bünyesinde faaliyet gösteren yabancı öğrencilere Türkçe öğretim programı hakkında Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven’e bilgiler verdi.

Programları çerçevesinde 54 ülkeden 220 lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisine Türkçe eğitimi verdiklerini belirten Gökduman, yabancı öğrencilere Türkçe öğretiminde Türkiye’de ilk 5 içerisinde olduklarını kaydetti. Gökduman, “Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ERSEM bünyesinde faaliyet gösteren programımızda 5 yıldır yabancı öğrencilere 1000 saatten oluşan 1 yıllık Türkçe eğitimi vermekteyiz. Hazırlık sınıfından bizden aldıkları eğitimle yabancı öğrenciler, üniversitemizde ilgili branşlarda eğitimlerini sürdürmekte. Yabancı öğrenciler verdiğimiz eğitimden, üniversiteden ve şehirden oldukça memnun. Biz de onları en iyi şekilde ağırlayarak, Türkçe eğitimlerini vermeye çalışıyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven de, Erciyes Üniversitesi’nde çok sayıda yabancı uyruklu öğrencinin eğitim görmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti. Rektör Güven, “Üniversitemizde gerek Türkçe hazırlık eğitimi, gerekse ilgili branşlarda eğitim alan yabancı uyruklu öğrenciler ülkelerine döndüklerinde önemli görevlerde bulunuyorlar. Bu da ülkelerinin gerek üniversitemizle, gerekse Türkiye ile olan ilişkilerinde sağladığı katkı bizleri bir hayli memnun ediyor” diye konuştu.

Erciyes Üniversitesi’nde Türkçe eğitimi gören yabancı uyruklu öğrenciler, Erciyes Üniversitesi’nde ve Kayseri’de bulunmaktan memnun olduklarını söylediler.

Ziyaret sonunda Rektör Güven’e, yabancı uyruklu öğrencilerden Suriyeli Muaz Muslavi, karakalem çizilmiş portresini, Zambiyalı öğrenci Martha Chilala ise ebru sanatı ile Arapça olarak yazılmış isminin bulunduğu tabloyu hediye etti.

14 Nisan 2016 Perşembe
DİĞER REKTÖRLÜK HABERLERİ