URAP 2015-2016 Alan Sıralamasında ERÜ 4 Alanda Dünya Sıralamasında Yer Aldı

URAP 2015-2016 Alan Sıralamasında ERÜ 4 Alanda Dünya Sıralamasında Yer Aldı
URAP (University Ranking by Academic Performance) 2015-2016 alan sıralaması yayımlanmıştır. Sıralamada üniversitelerin InCites veri tabanındaki son beş yıla ait makale ve atıf sayıları, makale ve atıfların alan içindeki etkisi ve uluslararası işbirlikleri ölçüt olarak dikkate alınmış ve dünyadaki üniversiteler 41 farklı alana göre sıralanmıştır.

41 alanın 21’inde ABD üniversiteleri, diğer alanlarda Hollanda 6 alanda, Çin 5 alanda, İngiltere 4 alanda, Singapur 2 alanda birinci olurken; İsviçre, Brezilya, ve Japonya üniversiteleri ise birer alanda dünya birincisi olmuştur.

Türkiye’deki üniversiteler, açıklanan 41 alan sıralamasının 18’inde yer alma başarısını göstermiştir. ODTÜ ve İTÜ 41 alanın 13’ünde dünya alan sıralamalarında yer alırken, Hacettepe üniversitesi 8 alanda sıralamaya girmiştir. İ.D Bilkent, Ege ve İstanbul üniversiteleri 7 alan sıralamasında yer almıştır. Ankara ve Gazi 6 sıralamada, Yıldız Teknik 5 sıralamada, Erciyes, Boğaziçi, Dokuz Eylül ve Atatürk Üniversiteleri 4 sıralamada, Fırat, Gebze Teknik, Karadeniz Teknik, Marmara ve Selçuk üniversiteleri 3 sıralamada, Anadolu, Çukurova, Gaziantep, Kocaeli, Ondokuz Mayıs ve Süleyman Demirel Üniversiteleri 2 sıralamada yer almıştır. Bir alan sıralamasında yer alan üniversitelerimiz: Akdeniz, Başkent, Çanakkale Onsekiz Mart, Cumhuriyet, Dicle, Eskişehir Osmangazi, İnönü, Sakarya, Uludağ, Yeditepe, Atılım ve Yüzüncü Yıl Üniversiteleridir.

Erciyes Üniversitesi’nin yer aldığı alanlar ve Türkiye Üniversiteleri arasındaki sıralaması ise Tablo 1-Tablo 5’de verilmiştir.

10 Ekim 2016 Pazartesi