URAP 2015-2016 Dünya Sıralaması Açıklandı: Erciyes Üniversitesi Türkiye Üniversiteleri Arasında 12. Sırada Yer Aldı

URAP (University Ranking by Academic Performance) 2014-2015 Dünya Sıralamasında Erciyes Üniversitesi Türkiye Üniversiteleri arasında 12. Sırada, Dünya üniversiteleri arasında ise 854. Sırada yer almıştır.

Dünya üniversiteleri her yıl 9 sıralama organizasyonu tarafından sıralanmaktadır. Bu sıralama sistemleri; ARWU, CWUR, QS, THE (Times), U.S. News & World Report, CWTS Leiden, SciMagoIR, Webometrics ve URAP’tır.

URAP tarafından yapılan farklı bir çalışma kapsamında ülkemizden 166 üniversitenin bu sıralama sistemlerinin en az birisinde yer aldığı tespit edilmiş ve üniversitelerimizin bu sıralama sistemlerindeki yerlerine yönelik bir değerlendirme raporu yayımlanmıştır.

Yapılan değerlendirmeye göre Türkiye’den 14 üniversitemiz, dikkate alınan sıralama sistemlerinin en son sıralamalarından en az 5’inde yer almıştır. Aşağıdaki tabloda verilen sonuçlara göre üniversitemiz Türkiye Üniversiteleri arasında 10. Sırada yer almıştır. Buna göre önceki yıl 12. Sırada yer alan üniversitemiz konumunu 2 sıra yükseltmiş bulunmaktadır.

19 Ağustos 2016 Cuma