Üniversitemizin Kurumsal Dış Değerlendirme Süreci Saha Ziyareti Başladı

Üniversitemizin Kurumsal Dış Değerlendirme Süreci Saha Ziyareti Başladı
Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yürütülen Erciyes Üniversitesi’nin Kurumsal Dış Değerlendirme süreci saha ziyareti başladı. Kurumsal Dış Değerlendirme Takım Üyeleri’ne Rektörümüz Prof. Dr. Muhammet Güven ev sahipliğinde, Kalite Komisyonu üyeleri ve ziyaret edilecek birimlerin yöneticilerinin katımıyla, 19 Şubat Pazar akşamı bir tanışma yemeği verildi.

Değerlendirme Takımı Pazartesi sabahı Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven’i ziyaret ederek çalışmalarına başladı. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette değerlendirme takımı üyelerine üniversite hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Erciyes Üniversitesi’nin gerek büyüklük, gerek öğrenci sayısı, gerekse yürütülen projeler bakımından Türkiye’de önemli üniversiteler arasında yer aldığını kaydetti. Erciyes Üniversitesi olarak birçok alanda ilk sayılabilecek çalışmalar yürüttüklerini belirten Rektör Güven, özellikle üniversite-sanayi işbirliği ve bu işbirliği çerçevesinde yürütülen çalışmaların kamuoyu tarafından takdir gördüğünü kaydetti.

Değerlendirme takımı üyelerine üniversitenin stratejik hedefleri hakkında da bilgiler veren Rektör Güven, üniversitelerinin her alanda gelişimi ve bir araştırma üniversitesi kimliği ile faaliyetlerine devam etmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi. Rektörlük ziyaretinin ardından Kurumsal Dış Değerlendirme takımı üyeleri, GENKÖK toplantı salonunda
Üniversitemiz Kalite Komisyonu Üyeleriyle bir toplantı yaptı. Toplantıda Komisyon Başkanı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet YILDIZ ve Kalite Komisyonu Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa ALÇI birer sunum yaparak üniversitemiz ve kalite komisyonunun çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Toplantının ardından Değerlendirme Takımı üniversite kampüsümüzü gezdi.

Değerlendirme Takımının öğleden sonraki programı, Fakülte Yöneticileri, Öğretim Üyeleri Odak Grupları ve Öğrenci Odak Grupları ile toplantıların gerçekleştirildiği Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi ziyaretleri ile devam etti. Değerlendirme Takımı daha sonra Üniversitemizin paydaşlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Kadir HAS Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nihat BERKER, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ülkü YETİŞ, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Naci Tolga SARUÇ, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ahmet ÇARHAN ve Bilkent Üniversitesi Kalite Koordinatörü Leyla YİĞİT’den oluşan Erciyes Üniversitesi’nin Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı çalışmalarını gece geç saatlere kadar sürdürdü.

Erciyes Üniversitesi’ndeki dış değerlendirme ziyaret ve toplantıları, 22 Şubat 2017 Çarşamba günü, Rektörlük üst yönetimi, Kalite Komisyonu Üyeleri ve Üniversitemizdeki tüm yöneticilerin katılacağı ve Takımın Sonuç Raporunu sunacağı çıkış görüşmesi ile sona erecek.

20 Şubat 2017 Pazartesi