Vekil Rektör Çakır Öğrenci Temsilcileri ile Buluştu

Vekil Rektör Çakır Öğrenci Temsilcileri ile Buluştu

Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır ve üniversite yönetimi, Erciyes Üniversitesi Öğrenci Temsilcileri ile bir araya geldi.

Erciyes Üniversitesi Personel Lokali’nde düzenlenen yemekli davette Vekil Rektör Çakır, öğrenci temsilcilerinin istek, öneri ve şikâyetlerini dinledi. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda ilk olarak öğrenci temsilcileri kendilerini tanıttı. Ardından konuşma yapan Çakır öğrencilere bulundukları üniversitenin iyi bir üniversite olduğunu, bu üniversitenin daha iyi bir gelişim göstermesi için öğrencilerin fikirlerinin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Toplantının amacı konusunda bilgi veren Çakır; “Siz öğrenciler olduğunuz için bizler buradayız. Sizlerin en iyi eğitimi alabilmeniz için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bugün sizin sorunlarınızı dinleyeceğiz ve çözüm bulmaya çalışacağız” şeklinde konuşarak toplantıya başladı.

Öğrenci temsilcilerinin sorularına cevap veren Vekil Rektör Çakır; öğrencilerin kampüs içerisindeki sosyal yaşamı ve eğitimi konusundaki görüş ve önerilerini dinleyerek, sorunların çözümünde birlikte hareket edilmesi gerekliliğini vurguladı. Öğrenci odaklı bir eğitim ve öğretimin gerekli olduğuna değinen Çakır, öğrencilerden alınan öneri, istek ve şikâyetleri değerlendireceklerini ve yönetim raporlarında bu görüşlerden faydalanacaklarını belirtti,  ayrıca; Erciyes Üniversitesi öğrencileri ile her vesileyle bir araya gelerek fikir alışverişi yapmayı amaç edindiklerini, toplantıdan çıkan sonuçları kullanarak stratejik yol haritasının yönünü belirleyeceklerini ve üniversitenin arzu ettiği yere ulaşmasında etkili olacak iç ve dış faktörleri göz önünde bulunduracaklarının altını çizdi.

Çakır; “Her fırsatta yenilikçi ve girişimci olmalısınız.”

Vekil Rektör Çakır; öğrencilere daha başarılı olabilmeleri için nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda da öğütler verdi. Öğrencilere her fırsatta yenilikçi ve girişimci olmaları gerektiği vurgusu yapan Çakır, devamlı olarak yeniliklere açık olmalarının çok önemli olduğunu ve ancak böyle başarılı olabileceklerini belirtti. Öğrenci temsilcileri ile sık sık bir araya gelip sorunlarını dinlemeyi arzu ettiğini belirten Çakır, bu toplantının bir başlangıç olduğunu bundan sonrada hem rektörlük makamında hem de farklı platformlarda öğrencilerin sorunlarını dinleyeceğini, öğrencilerin hiç çekinmeden kendisine isteklerini iletebileceklerini ve görüşebileceklerini belirtti.

Öğrenci temsilcileri ise; üniversite yönetiminin toplantıda bahsi geçen öğrenci sorunlarının çözümü noktasında gerekli çalışmaları yapma isteği ve kararlığından duydukları memnuniyeti dile getirerek Vekil Rektör Çakır ve üniversite yönetimine teşekkür etti. Toplantıda bir teşekkür konuşması yapan Erciyes Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Berat Deniz, böylesi güzel bir organizasyonla öğrenci temsilcileri ile üniversite yönetiminin bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyetini dile getirerek, öğrencilerin istek ve önerilerinin başta Vekil Rektör Prof. Dr. Hamza Çakır ve üniversite yönetimi nazarında karşılık bulacağına inandığını belitti.

Yaklaşık iki saate yakın süren toplantının ardından davete katılan öğrenci temsilcilerine Erciyes Üniversitesi adına Vekil Rektör Çakır tarafından hediyeleri takdim edildi.

25 Kasım 2015 Çarşamba