Veteriner Fakültesi 17. Dönem Mezunlarını Verdi

Veteriner Fakültesi 17. Dönem Mezunlarını Verdi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi tarafından 2015-2016 Eğitim-Öğretim dönemi mezuniyet töreni düzenlendi. 17. mezuniyet programı kapsamında 70 öğrenci mezun oldu.

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen mezuniyet törenine; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak ile Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Keleş’in yanı sıra, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Keleş,  mezunlara hayatları boyunca eğitim faaliyetlerinde bulunmaları gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Keleş, “Mezun olan öğrencilerimiz 5 yıl boyunca haftalarca, aylarca derslerine çalışarak emekleriyle bugünlere geldiler. Mezunlarımızın hem insan hem de hayvan sağlığı açısından ne kadar kutsal bir görev yaptıklarının bilincinde olduğuna inanıyorum. Sadece fakültede aldığınız eğitimle yetinmeyin. Hayat boyu sürekli eğitim faaliyetlerinde bulunun. Önce kendinize, sonra ailenize, vatanınıza, milletinize faydalı bireyler olacağınızı ümit ediyor, hayat boyu başarılar diliyorum“ dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise mezun öğrencilerin, ülkemiz ve insanlık adına büyük çalışmalar yapacağını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, “Sevgili mezunlarımız, iyi bir üniversiteden ve iyi bir fakülteden mezun oluyorsunuz. İyi bir kadroyla eğitim aldınız. Ailelerinizin de bu süreç içerisinde büyük gayretleri oldu. Artık onlarda emeklerinin karşılığını alacaklar. Sevgili aileler, öğrencilerimiz mezun olduktan sonra, bir takım meslek hayatında da sıkıntılar yaşayacaklardır. Bu dönemde gereken desteği sağlayacağınıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından okul birincisi Gül Metin tarafından mezuniyet kütüğüne plaket çakıldı.

Daha sonra “Veteriner Hekim Andı” okundu.

20 Haziran 2016 Pazartesi