Akademik Başarı ve Haberler
2020 Yılı TÜBİTAK Bilim ve Teşvik Ödülü Alan Öğretim Üyelerimiz
TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için imkân sağlamak amacıyla verdiği “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri”  açıklandı.

Fen Fakültesi, Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa SOYLAK, “Analitik Kimya alanında önderiştirme ve ayırma yöntemlerinde özellikle katı faz ekstraksiyonu (özütlemesi) ve mikroekstraksiyon konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” ile TÜBİTAK Bilim Ödülüne,

Mühendislik Fakültesi, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Serdar ÖNSES “Nanoteknoloji ile malzeme bilimi ve mühendisliği alanlarında malzemelerin kendiliğinden düzenlenmesi ile nanoyapılı yüzeylerin üretilmesi ve moleküler algılayıcılar, elektronik, çok fonksiyonlu kaplamalar, optoelektronik, enerji, kimlik doğrulama gibi farklı uygulamaları konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” ile TÜBİTAK Teşvik Ödülüne layık görülmüşlerdir.

Öğretim üyelerimizi üstün başarılarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Rektörlük

06 Kasım 2020 Cuma