“Düşüncenin İzinde XXXIV: J. Derrida” Konulu Konferans Düzenlendi

“Düşüncenin İzinde XXXIV: J. Derrida” Konulu Konferans Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Bilim-Kültür ve Sanat Komisyonu tarafından “Düşüncenin İzinde XXXIV: J. Derrida” konulu konferans düzenlendi.

Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açış konuşmasında ERÜ Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Arslan Topakkaya, J. Derrida'nın çağdaş felsefede derin izler bırakan bir filozof olduğunu, Nitzsche'nin tabiriyle çekiçle felsefe yapıp Batı metafiziğini söküme uğrattığını ifade etti.

Konferansın konuşmacısı Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kasım Küçükalp de, Heidegger'den hareketle Derrida'nın mevcudiyet metfaiziğine getirdiği eleştirilerin aslında bütün bir Batı felsefesi için geçerli olduğunu, Derrida'nın söze karşı yazıyı öncelediğini, bu anlamda hermenutiğe yeni bir açılım getirdiğini kaydetti.

Prof. Dr. Küçükalp,  Derrida’nın, fark kavramının sözde aynı olmasına karşın yazılışının farklı olduğu, farktan hareketle etik alanın başladığı tespitinde bulunduğunu belirtti.

Konuşmasının sonunda Kadım Küçükalp'e, Rektörlük adına Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı M. Kasım Özgen, plaket takdim etti.

19 Nisan 2018 Perşembe