“Hemşirelikte Liderlik” Konusu Üniversitemizde Ele Alındı

“Hemşirelikte Liderlik” Konusu Üniversitemizde Ele Alındı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından “12- 18 Mayıs Hemşirelik Haftası” etkinlikleri kapsamında “Hemşirelikte Liderlik” konulu konferans düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen etkinliğe; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Taşcı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Bayat ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Gürsoy’un yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Bayat, düzenlenen bu konferansın katılımcılara bilimsel zenginlik kazandıracağını söyledi.

Doç. Dr. Bayat, “Her yıl hemşirelik haftası için bir tema belirleniyor. Bu sene belirlenen temada, hemşirelerin sürdürülebilir gelişim hedeflerine ulaşmada öncülük etmesi gerektiğini vurgu yapılıyor. Bunu yapabilmek için çok ciddi bir liderliğe ihtiyaç var. Biz de buradan yola çıkarak ‘Hemşirelikte Liderlik’ konulu konferans düzenledik. Bu konferansın bizleri bilimsel olarak zenginleştireceğini düşünüyorum” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Taşcı ise konuşmasında, hemşireliğin uzun bir yolculuk olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Taşcı, “Bu yolculuğun içinde acıların, üzüntülerin olduğu gibi, hoşluklarda bulunmaktadır. Sizlerle bu hoşlukları daim kılacağınız, amacınızın hemşirelikte profesyonelleşme olacağı güzel, aydınlık günlerde buluşmayı temenni ediyorum. Bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Özkar Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin öğrencileri dans gösterisi yaptı.

Daha sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Gürsoy da, liderliğin bir takım sorumluluklar getirdiğini belirtti.

Doç. Dr. Gürsoy, “Bizler bazen hiç düşünmeyiz, bazen de düşünürüz. Fikrimiz olur ama söylemeyiz. Çünkü biz düşüncemizi paylaşırsak, başımıza bela olur diye korkarız. Fakat bir şeyin liderliğine soyunacaksak bedel ödeme, risk alma ve fazla çalışmayı en başında kabul ederiz. Bu açıdan liderlik yapacak kişinin gelecekte olabilecekleri tahmin ederek, bir takım düşüncelerini ortaya koyması gerekir. Liderliğin en önemli özelliklerinden biri de yaratıcılıktır. Bunu da en iyi hemşireler bilir” şeklinde konuştu.

Etkinlik, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Taşcı’nın, Özkar Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerine hediye vermesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Gürsoy’a plaket takdim etmesiyle sona erdi.

Video için tıklayınız
17 Mayıs 2017 Çarşamba