“İslami İlimlerde Gelenek Ve Gelecek Sorunu” ERÜ’de Ele Alındı

“İslami İlimlerde Gelenek Ve Gelecek Sorunu” ERÜ’de Ele Alındı

Erciyes Üniversitesi Renkli Düşünceler Kulübü tarafından “İslami İlimlerde Gelenek ve Gelecek Sorunu” konulu konferans düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin konuşmacısı Prof. Dr. Mehmet Evkuran, “İslami İlimlerde Gelenek Ve Gelecek Sorunu” konulu konferans verdi.

Prof. Dr. Evkuran, “Şuanda İslam dünyası olarak farklı düşünmeye ve empati yapmaya ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde yaşıyoruz. Özellikle ‘İslami İlimlerde Gelenek Ve Gelecek Sorunu’ konu başlığını koyduk. Çünkü bu sorunu çok değişik alanlarda yaşıyoruz. İslami ilimler çerçevesinde yapılan kavramları tartışmadan sosyal bilimlere doğru gitmemiz lazım. Çünkü gelenek sorununu yaşayan yalnızca bizler miyiz? Tarihin bu diliminde yaşayan ve belli bir dini hassasiyete sahip olan kendi geleneğinin yükünü belli oranda omuzlarına ve zihninde taşıyan insanlar olarak biz mi yaşıyoruz. Geçmişe baktığımızda geleneğin nasıl okunacağına dâhil problemi başka insanlar hiç yaşamamışlar mıdır? Bu sorunun bütün insan toplulukları tarafından yaşandığını söyleyebiliriz” dedi.

Etkinlik soru ve cevapların ardından sona erdi.

Video için tıklayınız

07 Mart 2018 Çarşamba