×
×
HABERLER
“Mimari Taş Oymacılığı Programı” Projesinin Tanıtımı Yapıldı
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
“Mimari Taş Oymacılığı Programı” Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Erasmus+Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar KA 202 faaliyeti kapsamında Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü koordinatörlüğünde hazırlanan,  Erciyes Üniversitesi ile Emre Taş Madencilik A.Ş.’nin ortağı olduğu “Mimari Taş Oymacılığı Programı” projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü’nde düzenlenen tanıtım toplantısına, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekici, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk,  Kayseri Olgunlaşma Enstitü Müdürü İsmail Küçük ile basın mensupları katıldı.

Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Kayseri Olgunlaşma Enstitü Müdürü İsmail Küçük, katılımcılara teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında yapılan projenin öncü bir proje olacağını kaydetti.

Rektör Çalış, “Kayseri Olgunlaşma Enstitümüzün koordinatörlüğünde yürütülen böyle bir Avrupa Birliği Projesinin kabul olması bizleri mutlu etti. Taş oymacılığı ile ilgili eğitim verilecek bu projenin, gelmiş geçmiş en büyük mimar olan Mimar Sinan’ın memleketinde yapılması bizim için ayrı bir gurudur. Erciyes Üniversitesi olarak biz hep şunu söylüyoruz. Biz kampüste üniversite değil sahada üniversite olacağız diye. Bu bağlamda da tanıtımı yapılan bu proje de bunlardan biridir. Özellikle yurtdışı ve yurt içi paydaşlarının olduğu Erciyes Üniversitemizin de içerisinde yer aldığı ortak proje, inşallah daha nice projelerin öncüsü olacaktır” dedi.  

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekici ise konuşmasında, projenin önemine dikkat çekti. Ekici, “Ülkemizde biraz ihmal edilmiş ama Osmanlı ve Selçukludan gelen mimari taş oymacılığının yaşatılması, günlük hayatta kullanılabilmesi adına gerçekten önemli bir proje” diye konuştu.  

Konuşmalarının ardından  “Mimari Taş Oymacılığı” projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Program sonunda Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Erciyes Üniversitesi arasında “Hayat Boyu Öğrenme Eğitim Faaliyetleri İşbirliği” protokolü imzalandı.



 Video için tıklayınız
26 Kasım 2019 Salı
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER