×
×
HABERLER
13. TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ödül Töreni Düzenlendi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
13. TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ödül Töreni Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na katılan projeler için ödül töreni düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Yılmaz,  TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan ile çok sayıda akademisyen öğrenci katıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan, yarışma hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Ünalan, “Yarışmamızda şuan 5 ilde daha ödül töreni düzenlenmektedir. Bin 650 civarındaki proje, elemelerden geçirilerek 600’e düşürüldü. Her bölgede yaklaşık 100 proje sergilendi. Ve her bölgede bu 100 projeden 15 veya 20 tanesi bir üst tura geçecek. Finalist projeler, bölgelerimizi temsil edecek projelerdir” dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun ise konuşmasında, yarışmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç da konuşmasında, yarışmada derece elde eden öğrencileri kutladı.

Rektör Yardımcısı Kılıç, “Ödül almak önemli fakat sizin burada göstermiş olduğunuz cesaret ve özgüven ile araştırma sürecine dahil olmanız çok daha önemli. Bunun meyvelerini ileride inşallah üniversitelerimizde nitelikli personeller, akademisyenler olarak görev aldığınızda göreceksiniz. İleride girişimci olarak araştırmaya dayalı kendi iş yerlerinizi kurduğunuzda göreceksiniz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.


27 Haziran 2019 Perşembe
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER