21. Ulusal Astronomi Kongresi Üniversitemizde Başladı

21. Ulusal Astronomi Kongresi Üniversitemizde Başladı

Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü  ile Astronomi ve Uzay Bilimleri Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 21. Ulusal Astronomi Kongresi ve 10. Ulusal Astronomi Öğrenci Kongresi başladı. Değişik üniversitelerden 300’ü aşkın akademisyenin katıldığı kongre, 7 Eylül 2018 tarihinde sona erecek.

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongrenin açılış programına, Erciyes Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Akın Ünal, Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Kara, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Öztürk, Erciyes Üniversitesi Uzay Bilimleri Uygulama Araştırma Merkezi (UZAYBİMER) Müdürü Prof. Dr. İbrahim Küçük ile çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan UZAYBİMER Müdürü Prof. Dr. İbrahim Küçük, amaçlarının Türkiye’deki tüm astronomları ve uzay bilimcileri bir araya getirmek olduğunu söyledi. Kongrede gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Küçük, kongrenin başarılı bir şekilde geçeceğini kaydetti.

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Öztürk ise konuşmasında kongrelerin akademik bilgilerin yanı sıra sosyal ve kültürel paylaşımların da yapıldığı ortamlar olduğunu belirtti.

Dekan Öztürk, “Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu kongrenin en güzel şekilde amacına ulaşıp yerine getirileceğine inanıyorum. Üniversitemiz bir araştırma üniversitesidir. Diğer üniversitelerden gelen arkadaşlarımıza da ‘araştırma üniversitesi’ olma özelliğimizi bu kongre çerçevesinde anlatma imkânı bulacağız” dedi.

Kongrenin açılış programının son konuşmacısı Erciyes Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Akın Ünal da, Erciyes Üniversitesi olarak böyle bir önemli kongreye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Genel Sekreter Ünal, “Erciyes Üniversitesi özellikle araştırma alanında yapılan bilimsel çalışmalarla adından sıkça söz ettiren üniversitedir. Erciyes Üniversitesi 2017 yılında Yükseköğretim Kurulu tarafından ‘Araştırma Üniversitesi’ seçilmiş ve böylelikle Türkiye’de araştırma üniversitesi olarak belirlenen 10 araştırma üniversitesinden biri olmuştur. İstanbul, Ankara ve İzmir dışında Anadolu şehirlerindeki tek Araştırma Üniversite olan ve bu yıl 40. kuruluş yılını kutlayan Erciyes Üniversitesi’nin başarıları devam edecektir” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket takdim edildi. Açılış konuşmalarının ardından ise sunumlara geçildi.

Türkiye’de değişik üniversitelerden 319 akademisyenin katıldığı kongre, 7 Eylül 2018 tarihinde sona erecek.

Video için tıklayınız
03 Eylül 2018 Pazartesi