×
×
HABERLER
5. Erciyes Pediatri Akademisi Kış Kongresi Gerçekleştirildi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
5. Erciyes Pediatri Akademisi Kış Kongresi Gerçekleştirildi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından düzenlenen 5. Erciyes Pediatri Akademisi Kış Kongresi gerçekleştirildi.  

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per ile çok sayıda akademisyen katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ERÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Duran Arslan, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı hakkında bilgiler verdi.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Tamer Güneş de konuşmasında, Erciyes Pediatri Akademisi Kış Kongresi’nin 5.’sini düzenlemekten mutlu olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Güneş, “ Kongrenin 5.’sini düzenlemek bana mutluluk ve heyecan veriyor. Birincisini yaptık. İkincisini yapabilecek miyiz diye düşünüyordum. Şimdi 5.’sini yapmaktayız. Demek ki, bu şu anlama geliyor. Bu artık yerleşti. Artık bu kökleşti, gelenekselleşti. Bunun devamının geleceğinden hiç şüphemiz yok. Artık çok daha büyük sayılara erişeceğimizden eminim. Bundan sonra her şey daha kolay olacak” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu da, “Böyle bir kongrenin bilimsel, sosyal katkıları yanında, bir de mezunlarımızı görüyoruz, hocalarımızı görüyoruz. Tabi ki çok güzel bir şey buna vesile olmak” diye konuştu.  

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu ise konuşmasında, Erciyes Üniversitesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Rektör Yardımcısı Borlu, “Erciyes Üniversitesinde bu kongreyi düzenlerken üniversitemizin size bir takım imkânlarından bahsetmek istiyorum. Bizim yatırımlarımız sağlık alanında, özellikle araştırma merkezlerinde araştırma yapmak isteyen, bilimsel çalışma yapmak isteyen, insanlar için varlığı ile bir davet oluşturuyor” dedi.Açılış konuşmalarının ardından etkinlik Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhan Düşünsel tarafından “ Kuruluşundan Günümüze Erciyes Pediatrili Olmak” konulu sunumu ile devam etti.
Erciyes Üniversitesi Klasik Türk Müziği Topluluğu Solisti Nihal Şengün'ün verdiği konserin ardından açılış programı sona erdi.

Etkinlik 3 gün  devam edecek.

 Video için tıklayınız


01 Mart 2019 Cuma
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER