ARWU Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda ERÜ’nün Başarısı

Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından birisi olan Shanghai Ranking Consultancy tarafından ARWU (Academic Ranking of World Universities) 2019 Dünya Üniversiteleri Sıralaması yayımladı.

Yayımlanan sonuçlara göre, ARWU 2019 sıralamasında ülkemizden 12 üniversite yer bulabilmiştir. Yayımlanan sıralamada, Erciyes Üniversitesi dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında 701-800 bandında ve ülkemiz üniversiteleri arasında 6 üniversite ile birlikte 2. sırada yer almak suretiyle önemli bir başarı göstermiştir.

Ülkemizdeki 11 araştırma ve 5 aday üniversitenin durumları incelendiğinde, sıralamaya araştırma üniversitelerinden yalnızca 7’sinin girebildiği, aday üniversitelerden ise yalnızca 1’inin sıralamada yer bulabildiği görülmektedir.

Üniversitemizin bu başarısına katkı sağlayan tüm mensuplarımıza teşekkür ediyoruz.

ERÜ Rektörlüğü

21 Ağustos 2019 Çarşamba