×
×
HABERLER
Anadolu Fotoğrafları Ege’de Sergilendi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Anadolu Fotoğrafları Ege’de Sergilendi

Ege Üniversitesi “8. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri” 9-15 Aralık tarihleri arasında  çeşitli etkinlik ve sergiler ile gerçekleştirildi.Türkiye’nin ve İzmir’in en önemli sanat etkinliklerinden birisi olan ve Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen “Uluslararası EgeArt Sanat Günleri” bu yıl sekizinci kez sanatseverler ile buluştu. ”İzdüşüm” temasıyla düzenlenen Uluslararası EgeArt Sanat Günleri kapsamında Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Uğur Aydın’ın “Anadolu’dan İZ Düşüm” sergisi, Ege Üniversitesi 50.yıl Köşkü Sanat Galerisinde gerçekleşti. Sergiye Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, EgeArt Yürütme Kurulu Başkanı ve Moda Tasarım Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, sanatçılar, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, “Ege Üniversitesi olarak onursal başkanlığını sayın Prof. Dr. Necdet Budak’ın yürüttüğü 8.Uluslararası EgeArt Sanat Günlerine tekrar ev sahipliği yapma gururunu yaşıyoruz. Bu sergiler kapsamında,  Güzel Sanatlar Fakültemizin ev sahipliğinde fotoğraf sanatçımız Uğur Aydın’ın “Anadolu’dan İZ Düşümler” sergisinin açılışını yapmak bizleri çok mutlu etti” dedi.

“Anadolu’muzun insanlarını ölümsüzleştirdik”

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu olan ve şuan Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü öğretim elemanı olan fotoğraf sanatçısı Uğur Aydın, “Anadolu’muzun birçok yerinden, özellikle fotoğraf turlarında öğrencilerimizle birlikte gezmiş olduğumuz, gözlemlediğimiz birçok yerinden farklı enstantaneler anlatmaya çalıştık. Özellikle Anadolu’muzun köylerinde yaşayan çocuklarımızı, yaşlılarımızı, zaanatkârlarımızı fotoğraflar ile ölümsüzleştirdik. Fotoğraflarla Anadolu’yu göstermeye çalıştık. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Sergide Fotoğrafçı Uğur Aydın, eserlerinin olduğu bir slayt sunumu gerçekleştirdi. Etkinlik sonunda Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, Aydın’a “Teşekkür Belgesi” verdi.

 


17 Aralık 2019 Salı
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER