Azerbaycan Milletvekili Paşayeva, ERÜ’de Konferans Verdi

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva, ERÜ’de Konferans Verdi

Azerbaycan Millet Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Erciyes Üniversitesi’nde “Türk Dünyasının Geleceğinde Gençlerin Rolü” konulu konferans verdi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, fakülte dekanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Azerbaycan Millet Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Türk dünyasının geleceğinde gençlerin üstleneceğe rollere değindi.

Konuşmasında bir milletin geleceğinin aydınlarının üniversitelerde yetişen gençler olduğunu belirten Paşayeva, “Üniversitelerimiz gençlerimizi iyi yetiştirdiği için kutsal ocaklardır. Sizler bu vatanın evladısınız. Vatan ile devlet arasında fark vardır. Devlet Türkiye Devleti’dir, sınırları içerisinde. Ama vatan daha büyük bir kavramdır. Sizlerin vatan için önemli vazifeleriniz vardır. Devletinize karşı da vazifeleriniz var. Ve siz gençlerin, bu vazifelerin farkında olduğunuza inanıyorum” dedi.

Konferansın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Ganire Paşayeva’a plaket ve çiçek takdim etti.

Video için tıklayınız
17 Ekim 2017 Salı