Rektörlük 'ten Haberler
Başkan Büyükkılıç’dan Rektörümüze Ziyaret
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret de Covid-19 aşı çalışmaları hakkında Başkan Büyükkılıç’a bilgiler veren Rektörümüz Çalış, Kayseri’nin bir aşı merkezi olacağını söyledi.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ziyarette yaptığı konuşmada Covid-19 aşısı çalışmalarında büyük başarı sağlayan Erciyes Üniversitesi’nden gurur duyduklarını söyledi.

Başkan Büyükkılıç, "Erciyes Üniversitesi bizim gururumuz. Aşı konusunda da bir doktor olarak sizleri takdir ediyor ve dua ediyoruz. İnşallah tüm çalışmalar başarılı sonuçlanır ama Kayseri milliyetçiliği yaparak, inşallah bu konuda başarıya ulaşılacak olmasının haberlerini almak bizleri daha da memnun ediyor. İnsanlığa en büyük hizmete vesile olacak. Sizleri ve aşı çalışmasını yapan Prof. Dr. Aykut Özdarendeli hocamızı ve ekibini tebrik ediyoruz” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Büyükkılıç’a ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti.

Ziyarette ayrıca Başkan Büyükkılıç’a Covid-19 aşı çalışmaları hakkında bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri’nin bir aşı merkezi olacağının altını çizdi.

Rektörümüz Çalış, şunları kaydetti:  “Aşı çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Üniversitemiz birçok alanda olduğu gibi aşı alanında da ön planda. Hep birlikte şehrimizi bir aşı merkezi haline getireceğiz. Sağlık Bakanımızın da açıkladığı gibi insan deneylerine başlayacağız. Bir aşı numunesi Koçak Farma firmasında yapılmakta. İnsan çalışmalarını da bizler üniversitemizde yapmayı planlıyoruz. Bizim burada İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezimiz bulunmakta. Ülkemizde bunu yapabilecek birkaç merkez bulunmakta ve bunlardan biriside bizim üniversitemiz. O yönden de çok şanlıyız. İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezimiz de yaklaşık 44 insan üzerinde uygulamaya başlayacağız.”

Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli de ziyarette yaptığı konuşmasında aşı çalışmalarına destek veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış’a teşekkür etti.

Özdarendeli, “Bizler elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu bir ekip işi. Ekibime de teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Video için tıklayınız.
Başkan Büyükkılıç’dan Rektörümüze Ziyaret Başkan Büyükkılıç’dan Rektörümüze Ziyaret
12 Ekim 2020 Pazartesi
Rektörlük Duyuruları