Büyük Önder Atatürk, Ölümünün 79. Yılında Üniversitemizde Anıldı

Büyük Önder Atatürk, Ölümünün 79. Yılında Üniversitemizde Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıldönümünde Erciyes Üniversitesi’nde törenle anıldı.

Rektörlük binası Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen anma törenine; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ve Prof. Dr. Murat Doğan, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Akın Ünal ile fakülte dekanları, öğretim üyeleri, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Atatürk anıtına çelenk koydu. Daha sonra yaptığı konuşmada Rektör Yardımcısı Yıldız, “Atamızın aramızdan ayrılalı 79 yıl oldu. Bize düşen onun armağanını hayatımız pahasına muhafaza etmektir. Bu da ancak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesilleri bu ülkeye armağan ederek olur” dedi.

Anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sona erdi.

Video için tıklayınız
10 Kasım 2017 Cuma