Çocuk Hastanesi’nde “8 Mart Dünya Böbrek Günü” ile “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği” Birlikte Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi Çocuk Hastanesinde “8 Mart Dünya Böbrek Günü” ile “8 Mart Dünya Kadınlar Günü “etkinliği birlikte gerçekleştirildi.

Böbrek hastalıklarına farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte ERÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi girişinde Tıp Fakültesi Çocuk Nefroloji Bilim Dalı ile İç Hastalıkları Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyeleri basın toplantısı yaptı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, basın toplantısında yaptığı konuşmasında, dünya böbrek günü nedeniyle her yıl bir tema belirlendiğini ve bu yılın temasının da “Böbrekler ve Kadın Sağlığı” olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Poyrazoğlu, “Dünya genelinde 195 milyon kadının kronik böbrek hastalığına sahip olduğu ve yaklaşık 600 bin kadının böbrek hastalıkları nedeniyle hayatını kaybettiği bildirilmektedir. Bizde Tıp Fakültesi Çocuk ve Erişkin Nefroloji Bilim Dalları olarak ‘sağlıklı böbrek, mutlu kadın: mutlu ve sağlıklı bir gelecek’ sloganı ile bugün böbrek hastalıkları ve kadın sağlığı konusunda bir takım etkinlikler gerileştiriyoruz. Bugün arkadaşlarımız okullara giderek bilgilendirme toplantıları yapacaklar. Böbrek hastalıklarının önemi konusunda, özellikle kadın sağlığı ve böbrek hastalıkları hakkında konuşacaklar. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın, annelerimizin, eşlerimizin,  kızlarımızın, kardeşlerimizin ve öğrencilerimizin kısaca her şeyimiz olan tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyor ve onlara iyi ki varsınız diyorum” diye konuştu.

Basın toplantısının ardından maskotlar, böbrek hastalığı ile ilgili bilgilendirmelerin bulunduğu pankartlar ile hastane içerisinde farkındalık yaratmaya çalıştı.

08 Mart 2018 Perşembe