ERREM Müdürü Atak, Öğrencilere Seminer Verdi

ERREM Müdürü Atak, Öğrencilere Seminer Verdi

Üniversitemiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERREM) Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Atak, Kayseri TÜGVA Yükseköğrenim Öğrenci Yurdunda “Gençlerde Mutluluk” konulu seminer verdi.

Atak seminerde yaptığı konuşmasında, son dönemde gençlerin hayatını simsiyah bir pencereden görerek karamsarlığa itildiğini ve hayata tutunma ile yaşama sevincini kaybederek depresif bir duygu durumuna büründüğünü söyledi.

Mutluluğu engelleyen şeylerin başında sadece başarı ve sınav odaklı düşünme, hayatta daima önde olmalıyım düşüncesi ve her zaman mutlu olacağım düşüncelerinin mevcut olduğunu kaydeden Atak, “Mutluluğu hep ulaşılması gereken bir hedef olarak görüyoruz. Halbuki mutluluk bizim yol arkadaşımızdır. Mutluluk her şeyi elinde bulundurma değildir. Mutluluk elindekilerin farkına varma, elindekilerin değerini bilmedir” diye konuştu.

28 Ekim 2019 Pazartesi