ERÜ’de “2. Ulusal Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Kongresi” Başladı

ERÜ’de “2. Ulusal Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Kongresi” Başladı
Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “2. Ulusal Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Kongresi” başladı.

Türkiye Diyetisyenler Derneği, Erciyes Üniversitesi Sağlıklı Yaşam Kulübü ve Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezunlar Derneği’nin katkı verdiği kongrenin açılışına; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Taşcı, Türkiye Diyetisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhittin Tayfur’un yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Habibe Şahin, beslenmenin, geçmişten günümüze güncelliğini hiç kaybetmeyen ve araştırılmaya devam edilen bir konu olduğunu söyledi.

Şahin, “Aynı zamanda sağlıklı beslenmenin araştırılması, öğretilmesi, uygulanması ve sürdürülebilmesi de günümüzde hala bilim adamlarının ilgisini çekmektedir. Televizyon ve sosyal medya kültürünün yaygınlaşması, beslenme konusunda bilgi kirliliğini de yanında getirmiştir. Bilimsel değeri bulunmayan yanlış bilgilendirme ve yönlendirmeler toplumda sağlıklı beslenme konusunda karmaşaya yol açmaktadır. Gün geçtikçe sağlıklı beslenme konusunu daha çok merak eden ve önemseyen toplumumuza da diyetisyenler olarak bizler doğruyu göstermek zorundayız” dedi.

Dekan Prof. Dr. Sultan Taşcı da konuşmasına düzenlenen kongrenin başarılı geçmesi temennisiyle başladı.
Prof. Dr. Taşçı, “Biz öğrencilerimizi belli bir yeterlilik seviyesine geldikten sonra mezun ediyoruz. Arzumuz alanında yetkin kişiler yetiştirmek. Tabi ki bu yetkinlik kongreler, kurslar ve etkinliklerle başlıyor. Dolayısıyla biz sizi öğrenciyken bu sürece alıştırabilirsek çok mutlu oluruz. Böyle etkinliklere devam ederseniz eminim ki alanınızda yetkin kişiler olacaksınız” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ise konuşmasında, Erciyes Üniversitesi olarak 2. Ulusal Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirtti. Rektör Yardımcısı Yıldız, ”Benim için en önemli olan bu kongrenin öğrenci kongresi olması ve hocaları tarafından öğrencilere destek verilmesi. Çünkü lisans dönemindeki öğrencilerin böyle faaliyetlerde bulunmaları ileriki hayatlarında onlar için büyük fayda sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Beslenme konusunun suiistimale açık alan olduğunu kaydeden Yıldız, “Bugün Amerika’daki en büyük sorun obezite. Bizim ülkemizde de obezite son 10 yılda en önemli problemlerden biri oldu. Suiistimal tartışmaya açık bir konu. Bu kongrenin başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Diyetisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhittin Tayfur, “Diyetisyenlik Mesleğinin Tarihsel Gelişimi Ve Etik” konulu sunum yaptı.

Üç gün sürecek kongreye Türkiye’nin değişik fakültelerinden 800 öğrenci katılıyor.

Video için tıklayınız

23 Mart 2017 Perşembe