ERÜ’de “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Konulu Konferans Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi Hava İşletmecileri Kulübü tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” konulu konferans düzenlendi.

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Konferans Salon’unda gerçekleştirilen etkinliğe; Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Çelebi Holding Çalışanlarından, Makbule Koçoğlu, Sevil Aslan Baran, Refiye Oğuz, Ebru Karaca, Haviye Altundal, Betül Satıcı ve Elife Kaldırımcı konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın ilk konuşmacısı Erkilet Hava Limanı Çelebi Holding İstasyon Şefi Betül Satıcı, “ Havacılık sektöründe uzun zamandır çalışmaktayım. İlk zamanlar büyük zorluklar çektim fakat azimli ve sabırlı davranarak bugünkü konuma geldim. Uçaktaki egzoz kokusunu içime çekmeden rahat edemez oldum. Havacılık sektöründe çalışmak zordur bu nedenle bu sektörde çalışmak sevmeyi gerektirir” dedi.

Erkilet Hava Limanı AİM Memuru Ebru Karaca ise, “  Böyle anlamlı bir günde burada olmak çok güzel. Gönül ister ki kadınları hep böyle güzel günlerle analım fakat günümüzde bu mümkün olmuyor. Bizim buradaki amacımız, kadının insanca yaşama hakkına sahip olmasına farkındalık yaratmaktır” diye konuştu.

Konferansın ardından katılımcılara çekilişle hediye verildi.

09 Mart 2017 Perşembe
2015 - 2017 © ERÜ Web İçerik Yönetim Sistemi