ERÜ’de “Anayasal Boyutlarıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” Konulu Panel Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi tarafından “Anayasal Boyutlarıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” konulu panel düzenlendi.

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan, panel hakkında bilgiler verdi.

Dekan Prof. Dr. Doğan’ın açılış konuşmasının ardından panel, “Bölünmüş Hükümet Olgusu Üzerinden Yeni Hükümet Sistemlerine İlişkin Bir Tahlil Denemesi”, “Cumhurbaşkanlığı Sisteminden Önce ve Sonra Türkiye’de Cumhurbaşkanının Cezai Sorumluluğu”, “Başkanlık Sistemi Ekseninde Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Uygulanması”, “Cumhurbaşkanlığı Sisteminde TBMM’nin Yeni Konumu” konularında yapılan sunumlarla devam etti.

Video için tıklayınız

31 Ekim 2018 Çarşamba