ERÜ’de “Erciyes Tıp Genetik Günleri 2017” Başladı

ERÜ’de “Erciyes Tıp Genetik Günleri 2017” Başladı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen “Erciyes Tıp Genetik Günleri 2017”  başladı.

Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Tıp Genetik Günleri 2017 Kongresi Başkanı Prof. Dr. Munis Dündar’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen katıldı.

Kongre hakkında bilgi veren Tıbbi GenetikAnabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Tıp Genetik Günleri Kongresi Başkanı Prof. Dr. Munis Dündar, genetiğin bilim çağının yükselen bilimi olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Dündar, “Erciyes Tıp Genetik Günleri Kongresi’nde ülkemizin önde gelen üniversitelerinin hocaları önemli sunularını ve bilgilerini genç arkadaşlarla paylaşıyorlar. Genetik bilim çağının yükselen bilimidir. Son yıllarda gelişen ve insan hayatında değişik sektörlerde ve biyoteknolojide etkinliği olan bir bilim dalıdır. Genetik bilimin gelişmesi hem insan sağlığı açısından, hem koruyucu hekimlik açısından, hem de toplum açısından önemli olsa da, bunun yanında ülkelerin gelişmesinde, teknolojinin gelişmesinde, istihdam sağlanmasında, uluslararası rekabette önemlidir. Genetik bilimini bu gibi bilimsel toplantılarla desteklemek lazım. Ülkemizin milli stratejisi çerçevesinde de destek görmesinde yarar vardır” dedi.

TURKISH PAINTINGS sanatçıları Prof. Dr. Necat Akar, Aydın Baykara, Vahit Talip ve Ece Akar’ın hazırladığı fotoğraf sergisi hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Dündar, sanatın ve bilimin birbirini desteklemesinin önemli olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Dündar, “Sanatı ve bilimi bir araya getirerek, ülkeler ve toplum için önemli olan iki unsuru ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Çünkü sanatın ve bilimin bir arada olması ve birbirini desteklemesi çok önemli bir kombinasyondur. TURKISH PAINTINGS sanatçılarımız tarafından hazırlanan fotoğraf sergisi, üniversitemiz mensuplarına, kongre katılımcılarına hem de Kayseri halkına açıktır” diye konuştu.

11 Mayıs 2017 Perşembe