ERÜ’de “Evlilik Okulu” Seminerleri 26 Kasım’da Başlıyor

ERÜ’de “Evlilik Okulu” Seminerleri 26 Kasım’da Başlıyor

Erciyes Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERREM) tarafından düzenlenen bu yılki evlilik okulu seminerleri, 26 Kasım 2018 tarihinde başlıyor.

Etkinlik hakkında bilgiler veren Erciyes Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi ERREM Müdürü Öğretim Görevlisi Mustafa Atak, Sabancı Kültür Sitesinde düzenlenecek olan seminerlerin 26 Kasımda başlayarak ve beş oturumda gerçekleşeceğini söyledi.

Atak,   “Huzur ve mutluluğu hep yeni nesneler ve fiiller deneyerek bulacağı düşüncesiyle haz peşinde koşan dolayısıyla zevk ve hazzını her şeyden önemli gören bir gençlik ve orta yaş kesimi ile karşı karşıyayız. Bu nesil maalesef evlilikte ve aile yaşamında büyük sıkıntılar yaşamakta ve bu sıkıntıları karşılıklı iletişim ve anlayış çerçevesinde çözememektedir. Çözülemeyen bu problemler bir çığ misali büyümekte ve genç çiftlerin çeşitli psikolojik sorunlar yaşamasına da neden olmaktadır. Eskiden aile büyükleri akrabalar, komşular gençlerin yaşadığı sorunlarda devreye girerek çözüm adına yardımcı olurdu. Şimdilerde ise birçok aile büyüğü “eşine katlanmana gerek yok”, “ip inceldiği yerden kopsun” vb. söylemlerle olaya yaklaşmaktadır. Maalesef çiftler de soluğu mahkeme salonlarında almaktadır. Yasal manada boşanmaların kolaylaştırılmasının da etkisiyle her geçen gün dağılan ailelerin sayısı artmakta ve gençlerin büyük bir kısmı evlenmek istememektedir. TÜİK’in 2017 yılı araştırmasına göre son 10 yıldaki istatistik verilere baktığımızda; 2008 yılında 641 bin 973 çift evlenirken, 2017 yılında 596 bin 459 çift evlenmiştir. Boşanma istatistiksel verilere baktığımızda; 2008 yılında 99 bin 663 çift boşanmışken, 2017 yılında 128 bin 411 çiftin boşandığı görülmüştür” dedi.

Son 10 yılda evlenen çift sayısı 6 milyon 6 bin 732 olurken, boşanan çift sayısı 1 milyon 218 bin 458 olduğuna dikkat çeken Atak, “Evlenen insanların oranında büyük bir düşüş gözlenirken, boşanan çiftlerin oranında da büyük bir artış göze çarpmaktadır. Bu görüntü ve medyada sürekli vurgulanan aile içi şiddet ve istismar tablosu bizlere üniversiteler olarak, ilim camiası olarak büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Dejenerasyona uğrayan toplumun yeniden inşası vazifesi. Şimdiki ve gelecek kuşakları; ruh sağlığı yerinde, milli ve manevi değerlerine saygılı, yeryüzündeki bütün canlıların hakkını koruyan, insana Hz. insan gözüyle bakabilen, kalp ve gönül gözü açık, yaratıcının ahlakıyla ahlaklanan bireyler olarak yetiştirmek durumundayız.  İşte bu bağlamda her şeyin temeli olan aile kurumunun sağlam temeller üzerine bina edilmesi gayesiyle Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesinde, alanında önemli isimlerin katılımıyla ve gençlerin ilgi ve teveccühüyle 2016’da birincisini 2017’de ikincisini düzenlediğimiz sertifikalı evlilik okulu eğitimlerinin üçüncüsünü gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Amaçlarının evlenecek bireyleri ve evli çiftleri bilinçlendirmek olduğunu belirten Atak, şunları kaydetti:” Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü desteğiyle geleneksel hale gelen Sertifikalı Evlilik Okulu Eğitimine katılım herkese açık ve ücretsizdir. Alanda değerli isimleri ağırlayacağımız bu eğitimlerde amacımız, evlenecek bireyleri ve evli çiftleri bilinçlendirmektir. Hemen herkes için zorlu bir sınav haline dönüşen evlilik müessesesinin amaç ve öneminin ifade edileceği bu eğitimlerin genç nesillere yön vereceği kanaatindeyiz. Evlilik Okulu Programına kayıt https://errem.erciyes.edu.tr/Evlilik-Okulu-Basvuru-Formu.html   internet adresinden ya da ERÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERREM) sekreterliğine bizzat yapılmaktadır. İlgili tüm genç ve yetişkinleri eğitimlerimize bekliyoruz.”

12 Kasım 2018 Pazartesi