ERÜ’de Başkan Yalçın’a Yılın Hayvanseveri Beratı Verildi
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi tarafından Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın yılın hayvanseveri olarak seçildi. Düzenlenen törenle Başkan Yalçın’a Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış tarafından “Yılın Hayvanseveri Beratı” verildi.
Veteriner Fakültesi Yılkı Meydanı’nda gerçekleştirilen törene, ERÜ Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci ile akademisyenler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci, Veteriner Fakültesi ve Hayvan Hastanesi Yönetim Kurulu kararı ile 2020 yılının Yılın Hayvanseveri beratının Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a verilmesinin oybirliği ile kabul edildiğini söyledi.

Dekan İnci,  Talas Belediye Başkanlığı ile yürüttüğümüz çalışmalarda bizleri çok mutlu eden projelerin hayata geçtiğini gördük. Hastanemizden ilgili öğretim üyelerimizle zaman zaman yapmış olduğumuz ziyaretlerin her defasında da proje çalışmalarının bir ileri gelişme safhasına ulaşmış olduğu gözlemlenmiştir. Yerinde yapılan bu gözlemlerimiz, ilgili yönetim kurullarında değerlendirilerek 2020 yılı hayvan severi olarak Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın seçilmiştir. Bu örnek ve model projeleri dolayısıyla Başkan Mustafa Yalçın başta olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da konuşmasında yılın hayvanseveri olarak berat almaktan mutlu olduğunu belirterek, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci’ye teşekkür etti.
Etkinliğin son konuşmacısı Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında gelecek nesiller için doğaya sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Rektörümüz Çalış, Allah’ın insanoğluna en güzel emaneti doğadır. Doğa bize emanet edilmiştir. Doğaya ne kadar çok zarar verirsek ve o dengeyi ne kadar bozarsak bunun zararı yine insanoğluna olacaktır. O yüzden gelecek nesillerimizi düşünüyorsak, doğaya sahip çıkmamız gerekmektedir. Tabiki hayvanlarda bu doğanın bir parçasıdır. Üniversitemiz kampüsü GreenMetric’de Türkiye’de 2. dünyada da 136. sıradadır. Bu bizler için büyük durur ve onurdur. Burada özellikle veteriner fakültemizin bilimsel anlamda başarıları çok fazla. Sosyal faaliyetler bakımında da çok büyük görevler yerine getiriyorlar. Bu etkinlikte bunlardan birisinin örneğidir. Geçen yıl Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a uygun görülmüştü yılın hayvansever beratıı. Bu yılda Talas Belediye Başkanımıza layık görüldü. Gerçekten bu beratı fazla ile de hak ediyorlar. Hayvanlar konusundaki hassasiyetleri çok önemli. Fazlasıyla başkanımızın bu beratı hak ettiğini düşünüyorum diye konuştu.

Konuşmaların ardından Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış tarafından yılın hayvanseveri beratı, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci tarafından da teşekkür belgesi takdimi gerçekleştirildi.

video için tıklayınız
13 Kasım 2020 Cuma