×
×
HABERLER
ERÜ’de Düzenlenen TÜBİTAK Proje Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
ERÜ’de Düzenlenen TÜBİTAK Proje Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması’na katılan projelerde dereceye girenler ödüllendirildi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen ödül törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Genele Sekreteri Hüseyin Beyhan, TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Demiryürek’in yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğretmen ve öğrenci katıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Prof. Dr. Oğuz Demiryürek,  yarışma hakkında bilgiler vererek 12 alanda ,finalist 18 projenin Türkiye finallerine katılacağını söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç da konuşmasında Erciyes Üniversitesi olarak düzenlenen yarışmaya ev sahibi olmaktan mutlu olduklarını belirtti.

Rektör Yardımcısı Kılıç, “Başta TÜBİTAK olmak üzere bilim ve teknolojiye yön veren bütün kurumlarımız Ar-Ge kültürünü tabandan tavana yaymak için birçok program uygulamaktadır. Üniversitelerimizde bunun gayreti içerisinde. Üniversitemizde Türkiye’deki araştırma üniversitelerinden birisi olarak gerçekten Ar-Ge kültürünün yaygınlaşması için bütün gayreti sarf etmektedir.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

 Video için tıklayınız


12 Mart 2020 Perşembe
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER