ERÜ’de Medeniyet Sempozyumu Düzenlendi

ERÜ’de Medeniyet Sempozyumu Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kültür-Sanat Komisyonu tarafından Medeniyet Sempozyumu düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Doğan ve Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Aslantaş’ın yanı sıra, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Aslantaş; sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Prof. Dr. Aslantaş, “Kendi sanatımızın, kendi edebiyatımızın, kendi bilim ve teknolojimizi yeniden inşa etmemiz için, her şeyden önce kendimiz olmamız gerekiyor” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan ise, iki asırdır bir medeniyet sorunu yaşandığını kaydetti.

“Bizim ruh kökümüzün bağlı olduğu medeniyet Allah’ın emirlerine uygun yaşamayı sağlamış ve bu doğrultuda da müesseseler inşa etmiştir” diyen Rektör Yardımcısı Doğan, batının dayatma kültüründen biran önce kurtulmanın gerektiğini söyledi.

Rektör Yardımcısı Doğan, “Artık yeniden özverilerimize dönme vaktidir. Bunu nerede arayacağımızı bizden iyi kimse bilemez. Biz bunu irfanda, ilim ve imanda arayacağız. Yeniden medeniyetimizi kendimiz inşa edeceğiz“ diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyumun oturumlarına geçildi.

24 Mayıs 2017 Çarşamba