ERÜ’de Milli Proje Sunum Çalıştayı Düzenlendi

ERÜ’de Milli Proje Sunum Çalıştayı Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Bilim İnsanı Yetiştirme Grubu tarafından “Milli Proje Sunum Çalıştayı” düzenledi.

Gen-Kök Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Genom ve Kök Hücre Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yusuf Özkul ile Bilimsel Araştırmalar Projeleri Koordinasyon Birim Koordinatörü Prof. Dr. Adem Kalınlı’nın yanı sıra çok sayıda akademisyen katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Çalıştay Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Halil Ulutabanca, amaçlarının üniversiteye daha fazla öğrenci kazandırmak olduğunu söyledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu da konuşmasında “Bilim İnsanı Yetiştirme Grubu” çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, “Erciyes Üniversitesi araştırma üniversitesi olduktan sonra bizim üzerimize büyük bir yük yükledi. Devlet bize dedi ki! ‘Biz sizden bilgi ve araştırma bekliyoruz. Dünyada söz sahibi olmak için temel dayanaklarımızdan birisi sizsiniz’ dediler. Bizim de verilen bu görevi hakkı ile yerine getirmemiz gerekiyor. Bilim İnsanı Yetiştirme Grubumuzda inşallah ileride bilgiyi üreten ve bu bilgi sayesinde ülkesini ve milletini dünyanın efendileri arasına sokan bir üniversite olmasını sağlayacaktır. Bunun içinde Bilim İnsanı Yetiştirme Grubu’nu yapılandırdık” dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise konuşmasında 40’ın üzerinde öğretim üyesi tarafından düzenlenen bu çalıştayın önemine vurgu yaptı.

Rektör Güven, “Bizler millet olarak her konuda düşüncesi ve fikri olan bir milletiz. Batılılar sadece kendi işlerine bakarken, biz dünyanın sorunlarını çözmeyi de dert edinmiş bir milletiz. Herhangi bir vatandaşımıza siyasetten, politikaya kadar, sağlıktan mühendisliğe kadar soru sorun, mutlaka size bir cevabı vardır. Bizler kaygısı olan bir milletiz. Hep kafamızın içerisinde olan bir şey var. Ama bunu hayata geçirme konusunda zorluklar yaşıyoruz. Kafamızın içindekini projeye dökmek, araştırma haline getirmek ve daha sonra bir ürüne dönüştürmekte sorunumuz var. Bu tür çalışma grupları, inşallah bunu aşmamızı sağlayacaklar. Fikri olanların, bu fikirlerini hayata geçirmesini sağlayacak. Benzer uygulamalar, farklı adlar altında yapılmakta. Bizim yüksek teknoloji üretmeye ihtiyacımız var.  Cebimizdeki herhangi bir telefonu almak için bir çiftçi bir römork dolusu buğday üretmek zorunda kalıyorsa, siz gelişemezsiniz. Onun için bizim bilimsel çalışmalara ve bunların ticarileşmesine, yüksek teknolojik ürünlere dönüştürülmesine ihtiyaç var. Bunları kendi alanlarında gerçekleştirecek olanda sizlersiniz” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay sunumlar ile devam etti.

Video için tıklayınız

19 Şubat 2018 Pazartesi