ERÜ’lü Bilim İnsanlarının Başlattığı “Yapay Zekâ” Konulu Söyleşiler Hız Kesmeden Devam Ediyor

ERÜ’lü bilim insanlarının başlattığı liseli gençlerle “Yapay Zekâ” isimli söyleşi dizisi Baldöktü Anadolu Lisesi ve İstem Koleji’nde yapılan programlarla devam etti.

Kayseri’nin önde gelen Anadolu liselerinden olan Baldöktü Lisesi ve İstem Koleji’ndeki toplantılara, idareciler, öğretmenler ve son sınıf öğrencileri katıldı.

Yapay zekâ ülkelerin hem ekonomik, hem de güvenlik açısından geleceğinde önemli rol sahibi olabilecek bir bilim alanı. Son zamanlarda da oldukça popüler hale geldi. Bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen liseli öğrencilerle yapılan söyleşileri Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyeleri Prof. Dr. Derviş Karaboğa ve Doç. Dr. Alper Baştürk gerçekleştirdi.

Söyleşilerde, bilim, bilimin önemi, yapay zekâ, yapay arı kolonisi algoritması, yapay zekâ alanındaki son gelişmeler ve gelecekte bu alanlarda karşılaşılacak teknolojiler hakkında öğrencilere bilgiler verildi.

04 Ocak 2018 Perşembe