ERÜ’nün Elektrikli Otomobili “Voltacar”, Rektör Güven’e tanıtıldı

ERÜ’nün Elektrikli Otomobili “Voltacar”, Rektör Güven’e tanıtıldı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan proje ile üretilen elektrikli araç “Voltacar”, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven’e tanıtıldı.
Elektrikli araç Voltacar’ı Rektörlük binası önüne getiren öğrenciler, Rektör Güven’e araç hakkında bilgiler verdi.

ERÜ Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Kulübü öğrencileri, 3 yıldır TÜBİTAK yarışmaları için üzerine çalıştıkları 170 kg ağırlığındaki aracın 150 km’de 1 TL’lik yakıt harcadığını belirttiler.

Öğrenciler, TÜBİTAK yarışması için ikinci bir elektrikli aracı ise hazırlama aşamasında olduklarını, yeni geliştirecekleri araçla, Avrupa’da düzenlenecek olan uluslararası bir yarışmaya katılmayı planladıklarını söylediler.

Rektör Güven ise öğrencilere geliştirdikleri araç için teşekkür ederken, öğrencilerden yeni başarılar beklediğini söyledi.

Video için tıklayınız

09 Mart 2018 Cuma