×
×
HABERLER
ERÜ Çocuk Hastanesi’nde “Prof. Dr. Hasan Basri Üstünbaş Nörofizyoloji Merkezi’nin” Açılışı Yapıldı
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
ERÜ Çocuk Hastanesi’nde “Prof. Dr. Hasan Basri Üstünbaş Nörofizyoloji Merkezi’nin” Açılışı Yapıldı

Erciyes Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde hayırseverler Merzuka Filiz Üstünbaş ve Alaaddin Kuzan’ın katkılarıyla yapılan ve iki yıl önce hayatını kaybeden ERÜ Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Basri Üstünbaş’ın ismi verilen Nörofizyoloji Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Çocuk Hastanesi’nde yapılan açılışa, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Borlu ve Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, Başhekim Prof. Dr. Ahmet Güney, Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, hayırseverler Merzuka Filiz Üstünbaş ve Alaattin Kuzan, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde yapılan konuşmalarda Kayseri Tabip Odası Başkanı ve ERÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Per, “Bugün merhum Hasan Basri Üstünbaş hocamızın adına açılacak nörofizyoloji merkezine hoş geldiniz. Merkezin açılışı için desteklerini her zaman arkamızda hissettiğimiz Sayın Rektörüme, Sayın Başhekimime, Sayın Dekanıma, bölüm başkanımıza teşekkür ediyorum. Hasan Basri Hocamın eşi ve ailesi de çok büyük katkıda bulundu. Hasan Basri hocamın dışında Kuzan ailesine de teşekkür ediyorum. Bu şekilde Hasan Basri hocamızın kabrinin de gönlü gibi geniş olmasını diliyorum” dedi.

Başhekim Prof. Dr. Ahmet Güney ise konuşmasında, “Burası hayırseverlerimizin katkısıyla açılan bir ünite. İki sene önce aramızdan ayrılan rahmetli Hasan Basri Üstünbaş hocamızı rahmetle anıyorum. Aynı zamanda Kuzan ailesine de çok teşekkür ediyoruz. Onlarında çok büyük katkısı oldu. Bu şekilde hastanemize katkısı olan tüm hayırseverlerden Allah razı olsun diyorum. Yakınlarına da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da, hayırseverlere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Rektör Çalış, “Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, üniversitemiz hastanesi, bizim için çok önemlidir. Hatta şöyle ifade edeyim. İç Anadolu’nun sağlık yönünden Ankara’dan sonra en önemli merkezlerinden biri. Böyle bir hastaneye sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz. Hastanemizin bu hale gelmesinde başta öğretim üyelerimiz ve hocalarımız olmak üzere, çalışanlarımızın ve hayırseverlerimizin büyük emekleri var. Bugünde bu kadirşinaslığın bir örneğini yaşıyoruz. Bu ünite özellikle çocuk hastalıkları bölümü için çok önemli bir ünitedir” şeklinde konuştu.

Hayırsever Üstünbaş ailesi adına konuşan Burak Üstünbaş ise şunları söyledi: “Babam, Erciyes Üniversitesi’ne kuruluş aşamasından beri çok fazla emek sarf etti. Çok ciddi katkılarda bulundu. Daha fazlasını yapmaya çalıştı. Babamın vefatından sonra bizde onun yapmış olduğu katkıları devam ettirmeye çalıştık. Bu amaçla böyle bir hayır işine katkımızın olmasını istedik. Hayırlı uğurlu olsun. Allah bütün hastalara şifa versin.”

Konuşmaların ardından Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi Çocuk Nöroloji Bilim Dalı bünyesinde oluşturulduktan sonra Prof. Dr. Hasan Basri Üstünbaş’ın ismi verilen Nörofizyoloji Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Merkezin gezilmesinin ardından ise açılış programı sona erdi.

 Video için tıklayınız


22 Temmuz 2019 Pazartesi
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER