ERÜ Çocuk Hastanesi’nde Açılış

ERÜ Çocuk Hastanesi’nde Açılış

Erciyes Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde Melikgazi Belediyesi’nin katkıları ile yenilenen Hematoloji-Onkoloji Kliniği ile Kemik İliği Transplantasyon Ünitesi’nin açılışı yapıldı.

Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, KANKA Derneği yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda öğretim üyesi ve davetli katıldı.

Açılışta konuşan ERÜ Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Musa Karakükçü, klinik ve ünitelerinin yenilenmesinde verdikleri destekten dolayı Melikgazi Belediyesine ve Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise konuşmasında Kayseri’de kurumlar arasında güzel bir işbirliği ve birliktelik olduğunu söyledi.

Rektör Güven, “Bunun güzel bir örneğini bugün burada görüyoruz. Erciyes Üniversitesi Hastaneleri ana bina olmak üzere onarımdan geçiyor. Hastanelerimizde daha nezih ortamlarda, otel konforunda hizmet sunmaya çalışıyoruz. Bu iyileştirmeleri bazen devletimizin imkânlarıyla, bazen kurumumuzun kendi imkânlarıyla, yetişemediğimiz zamanlarda da hayırseverlerimiz ve diğer kurumların destekleriyle yapıyoruz. Melikgazi Belediyesinin katkılarıyla Çocuk Hematoloji ve KİT ünitesinin revizyonu yapıldı. Daha nezih ortamlarda, bir otel konforunda hastalarımız ve hasta yakınlarımızın rahat edebileceği ortam oluşturuldu. Belediye Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da konuşmasında, Erciyes Üniversitesi’nin Türkiye’de ilk 10’a giren araştırma üniversitelerinden biri olduğunu ve böyle bir üniversiteye katkı vermekten memnun olduklarını belirtti.

Başkan Büyükkılıç, “Bilgi her zaman güzel bir aydınlatma aracıdır. İnsanlar neye hizmet ettiklerini, neye katkı sağladıklarını ve ne yapmak istediklerini bilirlerse gönül huzuruyla destek olurlar. Bizlerde bu konuyu gündeme getirince oradan oy birliği ile güzel bir katkı çıktı. Değerli meclis üyelerimize ve belediyemizin çalışkan ekibine, destek ve emeklerinden dolayı teşekkür ederim. O güzel insanlar bu çalışmaları yapıyor, bizlerde övünüyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarının en güzel dayanışma örneğini sergileyen bir şehiriz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Güven, Belediye Başkanı Büyükkılıç’a hastaneye verdiği katkılarından dolayı plaket ve çiçek takdim etti.

Daha sonra ise yenilenen kliniğin açılışı yapıldı ve törene katılan protokol kliniği gezdi.

Video için tıklayınız

08 Şubat 2018 Perşembe