ERÜ Hastaneleri’nde “11 Nisan Dünya Parkinson Günü” Etkinliği Düzenlendi

ERÜ Hastaneleri’nde “11 Nisan Dünya Parkinson Günü” Etkinliği Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde “11 Nisan Dünya Parkinson Günü” etkinliği düzenlendi.

Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimlik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte ERÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Murat Gültekin, parkinson hastalığının 60 yaşındaki erkeklerde kadınlara göre daha çok görüldüğünü belirtti.

Dr. Gültekin, “Türkiye Parkinson Derneği üyesi olarak hastanemizde bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinlik kapsamında hasta ve hasta yakınlarıyla bir araya geldik. Parkinson hastalığı ile ilgili bilgilendirme yaptık. Daha sonra katılımcıların bu hastalıkla ilgili sorularına cevap verdik. Etkinlikte parkinson hastalarının ve hasta yakınlarının böyle toplantılara ihtiyaç duyduğunu gördük. Ayrıca etkinlikte bir hasta tarafından kara kalem resim çalışması yapıldı. Parkinson hastalığının günümüzde tedavisi ilaç ile başlıyor. Fakat dünyada ilaç dışında cihazlarla tedavilerde bulunuyor. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda hareket bozukluğu ve Parkinson Polikliniğimiz var. Bu konuda sıkıntısı olan bütün hastalarımızı polikliniğimize bekliyoruz” diye konuştu.

Dr. Gültekin, etkinliğe katılan tüm hasta ve hasta yakınlarına “Parkinson Son Değil! Sağlıklı Yaşa, Sağlıklı Yaşlan” sloganıyla konuşmasına son verdi.

18 Nisan 2018 Çarşamba