ERÜ Hastaneleri’nde 3. Erciyes Çocuk Romatoloji Akademisi Etkinliği

ERÜ Hastaneleri’nde 3. Erciyes Çocuk Romatoloji Akademisi Etkinliği

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından “3. Erciyes Çocuk Romatoloji Akademisi Hasta- Aile- Sağlık Profesyonelleri El Ele - 2017” etkinliği düzenlendi.

Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi’nde düzenlenen etkinliğe, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Suna Atılgan, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Güney, Çocuk Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ruhan Düşünsel ile çok sayıda doktor, hemşire ve romatizma hastası çocuk katıldı.

Etkinlikte Çocuk Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ruhan Düşünsel, yaptığı konuşmada, çocuk romatoloji hastalıklarının değişik birimler tarafından takip edildiğini kaydetti.

Prof. Dr. Düşünsel, “Çocuk romatoloji hastalıkları değişik birimler tarafından takip ediliyor. Bir kısmını kardiyologlar, bir kısmını immünoloji hekimleri takip ediyor. Bilim dallarına göre de görüşlerde bir farklılık oluyor. Böyle bir birimin olması hastaya bütün olarak bakma açısından önemli. Bunun dışında bu hastalıklar ülkemizde az rastlanılan hastalıklardan değil. Çünkü birçoğunun altında genetik problemler yatıyor. Genetik dediğimiz zamanda bilindiği üzere, ailesel kavram ve akraba evlilikleri gibi unsurlar kabul ediliyor. Örneğin Akdeniz Ateşi Hastalığı, genetik bir hastalıktır. Bu hastalık Akdeniz ülkelerinde daha fazla görülür. Türkiye’de de her beş kişiden biri bu hastalığın taşıyıcısı durumundadır” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu ise konuşmasında, etkinlikteki amaçlarının çocuk romatoloji hastalıkları hakkında farkındalık yaratma olduğunu söyledi.

Dekan Poyrazoğlu, “Aynı zamanda hem hastalarımıza, hem hasta sahiplerimize, hem de diğer sağlık camiasını bilgilendirmektir. Çocuk romatolojisinde hasta takibi sadece hekimle olmuyor. Bu hastalıklar bir ekiple takip ediliyor. Biz burada özellikle annelere, babalara ve çocuklara bilgi vereceğiz. Aynı zamanda bu vesileyle de hastalarımızı bir araya getirerek, birbirlerini tanıma fırsatı sunacağız” diye konuştu.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uzm. Dr. Ayşenur Paç Kısaarslan da konuşmasında, Juvenil İdyopatik Artrit hastalığı hakkında bilgi verdi.

Daha sonra etkinlik kapsamında Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi bahçesinde yoga, refleksoloji, jimnastik ve el becerileri (boyama aktiviteleri)etkinliği düzenlendi.

Video için tıklayınız

24 Mayıs 2017 Çarşamba