ERÜ Hastanelerinde “26 Ekim Hasta Hakları Günü” Etkinliği Düzenlendi

ERÜ Hastanelerinde “26 Ekim Hasta Hakları Günü” Etkinliği Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde “26 Ekim Hasta Hakları Günüdolayısıyla, Hasta Hakları Birimi, hasta hakları ve sorumlulukları ile hekim hakları konusunda hasta ve hasta yakınlarına yönelik bilgilendirme standı açıldı.

Hasta hakları bilgilendirme standında Hasta Hakları Yönetmeliğinin ilgili maddeleri doğrultusunda hazırlanan bilgilendirme broşürleri dağıtılarak, hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirme yapıldı.

Etkinlikte, Hasta Hakları Birimi tarafından hasta ve hasta yakınlarına Hasta Hakları Yönetmeliğinde yer alan;  Sağlık Hizmetlerinden Faydalanma Hakkı, Sağlık Durumu İle İlgili Bilgi Alma Hakkı, Hasta Haklarının Korunması, Tıbbi Müdahalede Hastanın Rızası, Tıbbi Araştırmalar, Diğer Haklar, Sorumluluk ve Hukuki Korunma Yolları ile Son Hükümler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Hasta hakları konusunda hasta ve hasta yakınlarına, bilgi düzeylerinin değerlendirilmesi amacıyla; Hasta Hakları Birimi ile hasta hakları ve sorumluluklarını bilip bilmedikleri soruldu. Ayrıca Gevher Nesibe Hastanesi, Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi, Naciye Mercan Anneevi, Yılmaz-Mehmet Öztaşkın Kalp Hastanesi, Mehmet Kemal Dedeman Hematoloji ve Onkoloji Hastanelerinde tedavi görmekte olan bazı hastalara, Hasta Hakları Birimi personellerince ziyaret edilerek gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

30 Ekim 2018 Salı