ERÜ Hastanelerinde “Hemovijilans Hemşireliği Sempozyumu” Düzenlendi

ERÜ Hastanelerinde “Hemovijilans Hemşireliği Sempozyumu” Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri tarafından “Hemovijilans Hemşireliği Sempozyumu” düzenlendi.

Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimlik Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Başhekim Yardımcısı. Dr. Öğr. Üyesi Ömer Önal ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Hemovijilans Bölge Koordinatörü ve Danışmanı Prof. Dr. Bülent Eser, sempozyum hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Bülent Eser’in açılış konuşmasının ardından ise sempozyum, “Hemovijilans Sisteminin Ülkemizdeki Yeri ve Önemi, “İz Sürme Sürecinde Kullanılan Formlar”, “Klinikte Kullanılan Formlar”, “Pediatrik Kan ve Kan Ürünleri Transfüzyonu” ve “ Akut Transfüzyon Reaksiyonları” konularında yapılan sunumlarla devam etti.

04 Mayıs 2019 Cumartesi