ERÜ Tıp Fakültesi Vefat Eden Emekli Öğretim Üyeleri İçin Tören Düzenledi

ERÜ Tıp Fakültesi Vefat Eden Emekli Öğretim Üyeleri İçin Tören Düzenledi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi, önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Öztürk ile geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Halil Demirtaş için tören düzenledi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Kayserispor Başkanı Erol Bedir, çok sayıda öğretim üyesi, idari personel, öğrenci ile vefat eden emekli öğretim üyelerinin aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunması ve duanın ardından kürsüye gelen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, vefat eden her iki hocanın da mesleğini aşkla yapan insanlar olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Poyrazoğlu, “Çok değerli iki hocamızı ebediyete uğurlamanın ve onlardan ayrılmanın hüznünü yaşıyoruz. Yalandan gerçeğe, geçiciden sonsuzluğa uğurladığımız hocalarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Her iki hocamızda mesleğini aşkla yapan hocalarımızdı. Aynı zamanda kendilerini işine, kurumuna ve ülkesine adamış kişilerdi. Hocalarımızın mekânı cennet olsun, ailelerine, sevenlerine ve tüm üniversite camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ise konuşmasında, vefat eden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Halil Demirtaş ve Prof. Dr. Yusuf Öztürk’ün mesleki yaşantısı hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Yıldız, “Üniversitede hoca olmak üniversitedeki öğrencilere bir şeyler anlatmaktan ibaret değildir. Üniversitede hoca olmak örnek olmak demektir. Çünkü bütün öğrenciler hocalarını örnek alırlar. Vefat eden her iki hocamız görev yaptıkları sürede üniversitemizi omuzladılar. Bundan dolayı her ikisine de minnet borçluyuz. Hocalarımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Kendilerine Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Üzüntümüz ve acımız büyük“ diye konuştu.

Üniversitedeki törenin ardından Prof. Dr. Halil Demirtaş’ın cenazesi Talas Dedeoğlu Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan namazın ardından Cemil Baba mezarlığında toprağa verildi. Prof. Dr. Yusuf Öztürk’ün cenazesi ise Ankara’da defnedildi.

Video için tıklayınız

24 Ağustos 2017 Perşembe