ERÜ Turizm Fakültesi’nde “Mezuniyet Kuşağı Bağlama” Töreni Düzenlendi

ERÜ Turizm Fakültesi’nde “Mezuniyet Kuşağı Bağlama” Töreni Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm Fakültesi tarafından “2017 Dönemi Mezuniyet Kuşağı Bağlama” töreni düzenlendi.

Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, İzzet Bayraktar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Derviş Boztosun ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı’nın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, törenin açılış konuşmasında, sabrın insanı olgunlaştırdığını söyledi.

Prof. Dr. Karamustafa, “Ülkenize, devletinize, milletinize, ananıza, babanıza, kültürel değerlerinize, mesleğinize sadık olunuz. Bugün kuşanacağınız kuşak bir sadakat kuşağıdır. Aynı zamanda bu kuşak sabır kuşağıdır. Burada 4 sene eğitim gördünüz. Mezun olduktan sonra hayatın zorlukları ile karşı karşıya geleceksiniz. Bunlara karşı sabretmeyi bilin. Sabır insanı olgunlaştırır. Dolayısıyla işine sabreden karşılığını alır. Bizim inancımızda da sabrın önemli bir yeri vardır. Daha sonra bu kuşak ilim kuşağıdır. Bu kuşağı size bağlarken, siz burada olgunlaştınız, yetiştiniz, ilim, irfan ile donatıldınız demek istiyoruz. Bundan sonraki hayatınızda hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan ise, üniversite olarak hedeflerinin daha ileriye gitmek olduğunu kaydetti.

Rektör Yardımcısı Doğan, “Çocuğunuz varsa onun derdiyle dertlenip, sevinciyle sevinirsiniz. Buradaki anneler evlatları için çok dua etmiştir. Bu gurur siz ailelerin gururudur. Sizleri yürekten tebrik ediyoruz. Bugün burada evlatlarınız da mezun olarak emeklerinizin karşılığını almış oldular. Biz büyük bir üniversiteyiz. Yaklaşık 63 bin öğrencimiz bulunmakta. 5 bin kadar idari ve akademik personelimizle öğlencilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz. Aynı zamanda üniversite olarak ön plana çıkan çok özelliğimiz var. Turizm Fakültesi de bunlardan biri. Son zamanlarda Türkiye’ye büyük bir hizmet olduğunu düşündüğümüz kenenin bulaştırdığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşli hastalığının aşı çalışması üniversitemizde sürüyor. Son aşamalara geldi. İnşallah yakında üretimi yapılacak. Bu da bizim içim bir gurur kaynağıdır. Yine GENKÖK bünyesinde kurulan Kordon Kanı Bankası da gurur kaynağımız. Bunların dışında Erciyes Üniversitesi olarak Türkiye’deki üniversiteler sıralamasında hemen hemen hepsinde ilk 10’un içindeyiz. Hedefimiz her zaman daha ileriye gitmek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından mezun öğrencilere mezuniyet kuşağı bağlandı ve mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Video için tıklayınız

16 Mayıs 2017 Salı